Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Do povidel můžeme použít i méně kvalitní ovoce, mělo by ale být dobře vyzrálé, chutné a co nejsladší, zbavené jaderníků. Při vaření jsme opatrní, protože horká povidla často prskají a snadno nás mohou opařit.
V našem receptáři najdete recepty a zajímavé rady, jak vařit hrušková povidla. Každý si vybere postup, který mu nejvíce vyhovuje. Povidla můžeme vařit po menších dávkách, které jsou díky tomu uvařené rychleji. K míchání doporučujeme vařečku, která má dostatečně dlouhé "držadlo", protože se větším odstupem od hrnce budeme alespoň částečně chránit před prskajícími povidly.
Jak vařit hrušková povidla
V troubě nebo širokém hrnci je lze péct bez přidaného cukru. Jsou i varianty, které cukr obsahují nebo využijí jako základ sušené hrušky. Receptů máme dostatek, stačí se vyzbrojit trpělivostí a pustit se do práce. Hotová povidla, která brzy spotřebujeme, nemusíme zavařovat, ale pokud jsou určená k dlouhodobějšímu uskladnění, obvykle je raději zavaříme.
Hrušková povidla se dají použít podobně jako povidla švestková, uplatnění je široké. A pokud máme rádi valašské frgály, určitě je oceníme jako výbornou náplň. Následující video názorně předvádí postup, jak upéct valašský frgál. Náplň si zvolíme podle chuti a možnosti.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Pečená hrušková povidla: Dokonale je provoní skořice a badyán, trvanlivost prodlouží rum
Hit internetu: Upekli jsme arašídové vafle jen ze dvou ingrediencí. Byly krásně nadýchané a zvenku křupavé
Komentáře