Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená jablka a hrušky

Je skvělé mít bohatou úrodu ovoce, ale také je dobré jej stíhat zpracovávat. Skvělou možností je tak jeho usušení. Ovoce si zachová svoje vitamíny a máte vždy po ruce zdravou svačinku. Jak usušit jablka a hrušky najdete v tomto receptu.

Hodnocení receptu je 4,5 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min + doba sušení, cca 2 dny

20 min (20 min příprava, + doba sušení, cca 2 dny)

14. 11. 2011 23:57

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle je dobrý způsob, jak se zbavit ovoce horší kvality, které už nechceme zavařovat a nedá se uskladnit. Je to nejen zdravý pamlsek, ale sušené ovoce má i různé využití v kuchyni, navíc vám místnost hezky provoní. Nemám dobré zkušenosti se sušením v troubě, většinou ovoce přeschne, láme se a není tak chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tynaja

4. 9. 2022 11:57

Já jsem tak ráda, že jsem tento "recept" našla! Začala jsem sušit podle vás - a jde to i bez sušičky (sice ji máme, ale proč nešetřit, když to jde, že). Suším na parapetě okna - dávám na jižní okno, ale už jsem sušila i když bylo zataženo a taky to jde. Nechávám na plechu volně prosychat cca 3 dny a pak do 5l sklenice, místo víčka dávám gázu, aby to větralo. Maximální spokojenost a ještě jednou díky!

Helka42

26. 11. 2018 11:13

Suším vesele v sušičce Yden. Dokonce jsem si dělala i jablečné placičky, to je pane dobrota.:-):-):-):-):-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 11. 2011 20:23

Tak takto a na topení mi vždycky křížalky z jablíček a hrušek sušívala do zásoby moje babinečka:-*:-KBohužel už není a nejsou ani křížaly:-)Tobě Hello moc děkuji za milé připomenutí dob dávno minulých:-K:-K:-K+11:-p:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

15. 11. 2011 16:55

Mňam křížaly:-*:-pMám moc ráda, akorát jsem na sušení líná:-8...+1

pipre pipre

15. 11. 2011 13:59

Jéj, to je moje oblíbené už od dítěte :-)...Sušené hrušky používám jako nádivku hlavně na valašské frgály...Nemám je, ale stále se nějak nemohu donutit je nasušit sama :-( :yes::yes:+8

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 11. 2011 10:38

:-p:yes::yes::yes::yes:

AniCiz

15. 11. 2011 10:34

:yes:taky suším v sušičce,topení jde dost vlažně..Kadlíku,děkuji za inspiraci s tím svařákem-pomeranč to vylepší:-K

spagetka spagetka

15. 11. 2011 09:05

Na křížalách jsem vyrostla. Babička to ještě prosypala skořicovým cukrem, zabalila do staniolu a pověsila na stromeček. Měli jsme to místo kolekce na stromeček:yes::yes::yes:

Hella Hella

15. 11. 2011 09:02

Kadlik: díky za upozornění na milimetry :-8. Už jsem to opravila. Tenhle způsob sušení je pro nás ostatní, kteří sušičku nevlastníme nebo chceme ušetřit za elektřinu! ;-);-);-)

Kadlik Kadlik

15. 11. 2011 08:53

;-)plátek 0,3 milimetru opravdu neukrojím!!! Koupil jsem si na to sušení sušičku, sice to sežere elektriky jak přímotop, ale je to paráda, za pár hodin je to suché. Teď na podzim jede dost často... Hloh, šípky, hrušky, jabka, houby.. A ty sušené jabka /i to ostatní/, skladuju v čtyřlitrovkách od okurek, s plastovým víčkem. Nasypu usušené ovoce ještě teplé, a hned zavíčkuju. Se skladováním v plátěném pytlíku mám špatnou zkušenost. Jo, a ještě tak do té sušičky dát pár plátků pomeranče, a ten potom sušený do svařáčku!!!:-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: sušení jablek v sušičce sušeni hrušek sušení jablek sušení hrušek v sušičce jak susit hrusky sušení hrušek v troubě jak usušit jablka křížaly z hrušek jak usušit hrušky jak sušit hrušky v sušičce jak uskladnit křížaly susene jablka jak dlouho sušit jablka v sušičce jak sušit hrušky v troubě doba sušení jablek v sušičce susena jablka v troube jak uskladnit sušená jablka jak dlouho sušit jablka kráječ na křížaly z jablek sušení jablek v troubě

Suroviny: jablko, hruška, ocet

TopRecepty.cz

Sušená jablka a hrušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/21Av