Jak jíst karob a jak chutná? Nechte se inspirovat vyzkoušenými recepty
Rohovník obecný je stálezelený strom, který roste ve Středomoří. Jeho plody jsou dlouhé tmavé lusky. které můžeme znát i pod názvem svatojánský chléb. Z lusků se získává jemný prášek, karob, který svým vzhledem i chutí připomíná kakao.
Karobový prášek (karob) obsahuje proti kakau méně tuku a více cukru. V jeho složení najdeme mnoho užitečných živin - důležité vitaminy a minerály (např. vápník). Karob je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vlákninu.
Karob - oblíbená alternativa kakaa
Karob se používá všude tam, kde bychom jinak použili kakao. Jeho chuť je příjemně nasládlá, proto po jeho přidání sladíme méně, než kdybychom použili kakao. Použití je rozmanité. Můžeme ho přidávat do nápojů, dezertů, koláčů, cukroví, sušenek, krémů a sladkých pomazánek. Karob se dá běžně koupit v prodejnách zdravé výživy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 7 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 8 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře