Sušenky: Sladké křupavé potěšení nejen ke kávě
Sušenka neboli "cake" z anglického slova, patří mezi velmi oblíbené moučníky, které skvěle doplní vaši oblíbenou chvilku u kávy nebo z nich připravíte dokonalý základ na cheesecake, nebo jiné dezerty. Příprava a pečení sušenek je velmi snadné, stačí vám jen základní suroviny, které má jistě každá šikovná hospodyňka doma. A co takhle zapojit i vaše nejmenší? Určitě vám rádi pomohou! Jejich tvar i chuť je pouze ve vašich rukách, do těsta můžete přidat oříšky, čokoládu nebo třeba ovoce.
Sušenky jako základ cheesecake dortu
Dokonale sladké sušenky můžete využít jako skvělý, rychlý a chutný základ pro výrobu cheesecaku, poháru nebo jiných dezertů. Stačí je pouze správně rozdrtit, rozmístit a zalít rozpuštěným máslem - žádná věda, že ?
Osvědčené recepty na domácí sušenky
Sušenky můžou mít mnoho podob, chutí a variací. Mezi velmi známé a oblíbené sušenky řadíme cookies sušenky, které se tvarují do kulatého tvaru a do těsta se přidávají kousky čokolády, ořechů nebo ovoce. Krásná a povedená obměna sušenek zvaných crinkles, které se také tvarují do kulatého tvaru ale po upečení mají typický popraskaný vzor na povrchu, který vypadá úchvatně. Pokud máte nejraději typické klasické sušenky, určitě vyzkoušejte tenhle jednoduchý ale skvělý recept.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Něco mezi polévkou a salátem: Okroška voní bylinkami a je plná masa a zeleniny. Podle tohoto receptu ji zvládne každý
Soutěž k 15. narozeninám webu Toprecepty.cz: Vyhrajte jednu z lákavých cen a zpříjemněte si Vánoce!
Mřížkový koláč s tvarohem a jablky: Aby byl krásně křehký, máslo do těsta musí být studené a důležité je zvolit správnou mouku