Jak poznat správně upečený moučník pomocí špejle? Videonávod vám ukáže, jak na to
V receptu je uvedený přesný čas pečení moučníku, ale ten váš je po vytažení nedopečený nebo naopak připálený? Vzhledem k tomu, že každá trouba peče trochu jinak, můžete vyzkoušet trik pomocí špejle, díky kterému bude moučník dokonale upečený.
Jednoduchou vychytávku vám předvedeme na příkladu pečení bábovky - bezpochyby nejoblíbenějšího českého moučníku ze všech. Jak tedy poznat, že je bábovka perfektně upečená? Čas pečení v receptu nemusí být směrodatný, protože každá trouba peče jinak. Stačí vám ale pouhá špejle, díky které poznáte, zda si bábovka zaslouží ještě chvíli, nebo už přišel její čas.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak poznat správně upečenou bábovku pomocí špejle?
Správně upečenou bábovku poznáte podle špejle velmi snadno.
- Jakmile se vám bude zdát povrch bábovky upečený, (po)vytáhněte ji a píchněte do ní špejlí.
- Pokud na špejli zůstane nalepené těsto nebo je ještě viditelně tekuté, vložte bábovku zpět.
- Po chvíli bábovku opět vytáhněte a píchněte do ní znovu. Jakmile bude špejle čistá, máte hotovo.
Tento trik funguje na všechny druhy bábovek
Bábovek je nepřeberné množství, ale vždy je potřeba počítat s dobou pečení 45–60 minut. Ať už tedy zvolíte jednoduchou hrníčkovou, jemnou třenou, šťavnatou tvarohovou, nadýchanou šlehačkovou, netradiční kynutou či třeba zdravější banánovou, vždy si můžete být jistí, že tento trik funguje.
To, co funguje u bábovek, samozřejmě platí i pro další moučníky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 19 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
Jak se peče kynutá bábovka. O kyprost se postará kvásek z droždí
Komentáře