Roládky na špejli

sebena Kuchařka: sebena

4 porce Drůbeží maso 39 názorů

Suroviny

250 g kuřecích prsou
250 g vepřové panenky
tymián
sůl
mletý pepř
olej
máslo
1 cibulka
1 lžíce hladké mouky
1 dcl bílého vína (použila jsem suché)
Recept si zatím oblíbilo 41 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa i panenku rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme opepříme a posypeme tymiánem. Pláty masa položíme na sebe a srolujeme, nakrájíme na plátky a každý plátek napíchneme na špejli. Takto připravené špejle opékáme na panvičce na oleji z obou stran, poté vyjmeme a do výpeku přidáme cibulku nakrájenou na jemno, orestujeme do zlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vodou a vínem, přidáme špetku tymiánu a dochutíme solí a pepřem, na závěr přidáme plátek másla na zjemnění a můžeme podávat

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 697 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roládky na špejli

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Janca21: Moc děkuji ;-) Brambory očistíme nakrájíme na osminky a uvaříme ve vodě. Na pánvi si rozpustíme kousek másla a ještě teplé brambory krátce osmahneme, posolíme a přidáme nějaké zelené bylinky co máme rádi a je hotovo :-)

    Odpovědět

  • Janca21 Janca21

    Roládky vypadjí naprosto famózně :-) Děkuji za inspiraci na večeři. Můžu jen poprosit o recet na brambory? Celá kombinace se mi takhle strašně líbí :-) Děkuji :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jsem tu po delší době a tohle mi hned padlo do oka :yes:. Sebeno, krásný recept, krásné fotky...:-p Rozhodně si ho ukládám, těším se na realizaci a bod posílám předem ;-).
    Maso na takové roládky na špejli krájím stejně jako Mirča (a naučila jsem se to tady)...:-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    držte mi palce,zitra chci dělat na oběd,abych nedopadla jako Hell. :-D:-)),snad se mi to povede,mám trošku obavy...;-)bodík jsem dala už minule...:yes:

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Já jsem ty roládky napichovala na špejle tak, že jsem ukrojenou roládku jednou rukou přidržela na prkýnku, tak aby nezměnila tvar a druhou rukou jsem roládku propíchla špejli, šlo to opravdu snadno...
    Mirča má dobre tipy, určitě bych to taky tak udělala, kdyby mi to nešlo mým způsobem;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Hell.:-)možná to chtělo jen maso při rolování více utáhnout a dát třeba na chvilku do chladu;-).Dobré je taky při přípravě takových jídel postupovat tak,že jehlou/špejlí propíchneme roládou a pak teprve ukrojíme plátek (myslím tím,že při dělání třeba 2cm silných plátků protneme zavinutou roládu asi 1cm od okraje špejlí a 1cm za tím odkrojíme(.Tak mám maso zachová svůj tvar a jde to poměrně dobře;-).Nevím,jestli jsem to napsala srozumitelně:-8.
    Sebeno:-)recept vypadá velmi chutně:-p a protože dělám podobně,tak si dovolím přidat i boďku č.29;-).

    Odpovědět

  • Hell. Hell.

    Souhlasím, že to krásně vypadá a musí i krásně chutnat. :yes:
    Zkusila jsem vyrobit tyhle šneky jen z krůtího masa, panenku nemaje.
    Vůůůbec netuším, co jsem udělala špatně, ale chtít napíchnout roládku na špejli, byl nadlidský výkon. :-( Prostě se mi to rozmotávalo, propíchnout to nešlo (měla jsem kovové jehly), celé to nakonec na té jehle vypad hrozně. Strěpaté, neuspořádané, hrůza fakt. Dobré to bylo, což o to, ale teda vzhled byl za -5 ;-(
    Nevíte někdo, co jsem dělala špatně? Mě se ten recept tuze líbí (hlavně právě vzhledově) a tak bych se oň nechtěla připravit jen proto, že se mi nedaří :-(

    Odpovědět

  • faraonka faraonka

  • peťa peťa(neregistrovaná)

    Vypadá to skvěle o víkundu vyzkouším ::-p

    Odpovědět

  • Danielle Danielle

    Nádhera!!! Další bodík na cestě!!! :yes:

    Odpovědět

  • majka42 majka42

    Vypadá to úžasně.:-))Určitě to vyzkouším:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Ivonko, to je nádherná fotka se skvělým receptem, bodík ti letí:-!

    Odpovědět

  • BETULINABABCA BETULINABABCA

    Ivonko vas receptik je super:-K delala jsem jen s malinkatou zmenou masicka ale vsem moc moc chutnalo.mate to i nadherne nafocene u me mate bodik:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Ivonko, takové špízy se běžně dělají;-). Já tuto kombinaci masa mám rád a díky za připomenutí dobrého receptu. Určitě brzy udělám. Máš to krásně nafocené. :-!:-)):yes::yes::-K. +22

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Moc všem děkuji za komentáře a bodíky, koukám že nám to tu někdo pěkně rozvířil:-//:-D Docelá nechápu co je Petře nebo komukoliv takovému jako ona do toho, co kdo má doma v lednici a nebo co tady kdo píše do komentářu...... no jo hold zavist je zlá...... ;-):-D

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: maso na špejli kuřecí maso na špejli kuřecí na špejli kuřecí roládka na špejli kuřecí prsa na špejli kuřecí roládky na špejli jídlo na špejli šneci z kuřecího masa mini kuřecí roládky špízy na spejli drubezi recepty vepřové maso na špejli roládky spejli kuřecí prsíčka na špejli šneci na špejli kureci sneci na spejli jak udělat krásné fotky kureci roladky na spizu recept maso na spejli

Zapomněl/a jsem heslo