Jak připravit zelený nápoj, plný živin a vitamínů. Jednoduchý recept z jarních bylinek a svěžích zeleninových natí
Zelený nápoj snadno připravíme z bylinek a zelených natí. Sbíráme je v čistém prostředí, třeba na vlastní zahradě. Nápoj s atraktivní zelenou barvou, plný vitamínů a minerálů, je výživný a přitom jednoduchý. Jaro je ideálním časem pro jeho přípravu.
Zelený nápoj - nejlepší na jaře
Na jaře kolem nás roste mnoho svěžích bylinek. Jedním ze způsobů, jak je zužitkovat, je příprava zeleného nápoje. Je plný vitamínů a minerálů, přitom snadný na přípravu. Využijeme do něho byliny, pro které nemusíme chodit daleko - nasbíráme je na zahradě nebo na louce v čistém prostředí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co patří do zeleného nápoje
Vybereme bylinky podle možnosti - hrst mladých listů pampelišek, několik listů řebříčku, sedmikrásky (i květy), vojtěšku a kontryhel. Do nápoje lze přidat zeleninové natě - nemusíme šetřit naťovou petrželí, dobré budou i mladé listy špenátu. Lahodnou chuť mají máta a meduňka, stačí od nich několik lístků. Používáme pouze byliny, které máme rádi a příjemně nám voní.
Jak nápoj připravit
Všechny připravené byliny opláchneme a vložíme do nádoby, zalijeme je vodou - záleží na nás, jestli použijeme vlažnou (ne horkou) nebo studenou vodu. Na tři hrsti bylinek dáme přibližně 1 litr vody. Pokud chceme nápoj koncentrovanější, dáme bylinek více, a naopak. Poté vše společně důkladně rozmixujeme.
Jak nápoj konzumovat
Nápoj těsně před konzumací přecedíme přes sítko a poté ho popíjíme. Neskladujeme ho dlouho - nejchutnější je během prvních dvou hodin od mixování. Při popíjení nás může těšit, že prospíváme svému zdraví. Někteří konzumenti se ale výrazné zelené barvy "bojí".
Čím nápoj doplnit
Nemusíme do něj přidávat nic dalšího, nápoj je lahodný sám o sobě. Pokud ho přesto chceme vylepšovat, můžeme přidat pár kapek citronu a trochu medu. Pokud máme rádi, přilijeme ananasový džus.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 3 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero - jak na česnekové pesto. Jak se připravuje, co do něho patří a jak ho využijeme
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Jak připravit pampeliškový med nebo salát z mladých lístků. Jednoduché využití oblíbené bylinky v kuchyni
Komentáře