Výroba domácích špekáčků krok za krokem: Výsledek se s kupovanými nedá srovnávat
Největší výhodou domácích výrobků je to, že víte, co jíte. A tak se mnoho z nás snaží vyrobit si doma vše, co jde. Do této kategorie spadají také špekáčky, které vyrobíme překvapivě snadno. A my vám poradíme, jak na to.
Už máte dost nekvalitních uzenin, plných náhražek, dochucovadel, konzervantů a tak podobně? Vyzkoušejte s námi špekáčky z opravdového masa, bez mouky. Kromě masa budete potřebovat špek, sůl a střívka k naplnění.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyrobit domácí špekáčky
Při tomto receptu se neobejdeme bez udírny, kterou ale můžete nahradit pomalým hrncem.
- Vepřovou plec, vepřový bok a hovězí přední nebo krk umeleme najemno a osolíme.
- Přidáme nadrobno pokrájený špek, protože bez něj by to nebyl špekáček. Ten ručně vmícháme do mletého masa.
- Směsí naplníme střívka a udíme při teplotě 70 °C po dobu 2 hodin.
- Nakonec ještě špekáčky pošírujeme 45 minut ve vodě o teplotě 75 °C. Pozor, voda by se neměla vařit.
Jak sami vidíte, výroba špekáčků není vůbec náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vepřová střeva seženete u každého dobrého řezníka, stejně jako kvalitní maso.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 6 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 14 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 15 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Komentáře