Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proč si pořídit pomalý hrnec - tipy na nejlepší recepty
Zdroj: pixabay.com

Pokud člověk není zrovna vášnivý kuchař, snaží se trávit v kuchyni co nejméně času. Mnohým pokrmům však více prospívá pomalé vaření. Skloubit tyto dvě věci pomůže pomalý hrnec. Co se v něm dá připravit?

Jídlo připravované v pomalém hrnci je výtečné, chuťově mnohem výraznější než při klasické přípravě. Chutě jednotlivých přísad se v hrnci prolínají a vytváří tak opravdu lahodnou a nezvyklou kombinaci. Navíc díky několika hodinovému vaření na nižší teplotu nedojde k vypaření všech minerálů a vitamínů a hotové jídlo je tak plné těch nejzdravějších látek

V pomalém hrnci lze přichystat nejrůznější pokrmy. Vhodný je na přípravu masa, nejlépe hovězího, které se poté krásně rozsýpá na jazyku. Snadno se v něm dělají také tradiční česká jídla, jako je rajská omáčka nebo recept na vepřový guláš. V neposlední řadě je vynikající na vývary i omáčky.

TIP: Chutné recepty od tradičně českých, přes vegetariánské až po nejlepší palačinkové recepty jsou k dispozici na www.receptik.cz.

Co je to pomalý hrnec?

Pomalý hrnec je nová kuchyňská vymoženost, kterou si oblíbilo již mnoho lidí. Není divu, ráno stačí vložit do hrnce vše potřebné a večer se člověk vrátí do provoněného bytu s hotovou večeří. Podávat může ihned. 

Díky tomuto “vynálezu” lze připravovat pokrmy tzv. v jednom hrnci, jde tedy o velmi snadnou přípravu jídla. Člověk nemusí umývat hromady nádobí, ani obstarávat najednou tři plotny. Pomalý hrnec ušetří spoustu času. 

Jídlo se v pomalém hrnci vaří 8 - 10 hodin, lze ho tak nechat vařit buď přes noc, nebo přes den, když je člověk v práci. Do vaření totiž není potřeba nijak zasahovat, jídlo se v něm nepřipaluje.

pixabay.com

Jaké recepty lze v pomalém hrnci připravovat? 

Docházejí-li člověku tipy, co uvařit k večeři, může vyzkoušet nějaké recepty v pomalém hrnci. Často jde o klasické recepty, které však díky tomuto speciálnímu hrnci získají mnohem šťavnější a pestřejší chuť. 

Připravit lze například: 

  • pečenou kachnu
  • svíčkovou na smetaně
  • masové kuličky v rajské omáčce
  • poctivý hovězí nebo kuřecí vývar
  • čočková nebo dýňová polévky či boršč
  • vepřové závitky se slaninou 
  • španělský ptáček

Všechny tyto recepty staří jen ráno přichystat a vložit do pomalého hrnce. Po návratu domů bude v hrnci čekat výborné jídlo, které bude možné hned servírovat.

 

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Vánoce

Vánoce

S vánočními oslavami je spojeno množství místních či národních zvyklostí a tradic. Bývá zvykem stavět jesličky neboli betlémy, zdobit vánoční stromek… Číst více

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více