Jak zamrazit cuketu a vyplatí se vůbec její mražení?
Cukety při teplém počasí a dobré zálivce rychle rostou a snadno se může stát, že nevíme, co si s velkou úrodou počít. Pak řešíme, jak nadúrodu uchovat na pozdější využití. Mražení je pouze jednou z více možností uchování cuket.
Pokud se chceme cuketami zásobit na delší období, necháme je raději lépe vyzrát na záhonech, budou pak trvanlivější. Cukety, které sklidíme velmi mladé, nám dlouho nevydrží a začnou se brzy kazit. Naopak starší a dobře vyzrálé cukety vydrží při dobrém uskladnění i několik měsíců.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak mrazit cukety
Mražení cuket je jednoduché a rychlé.
- K mražení se hodí pouze mladé cukety, které by jinak dlouho nevydržely. Starší cukety mrazit nemusíme, protože vydrží i tak.
- Úspornější je mrazit tepelně krátce upravenou a následně vychlazenou cuketu než syrovou cuketu.
- Cukety před mražením nakrájíme nebo nastrouháme. Z nastrouhaných cuket před mražením slijeme přebytečnou tekutinu.
- Velká úroda cuket zabere v mrazničce hodně místa. Zvažte, jestli vám nebude prostor obsazený cuketou chybět.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Přerostlé cukety se velmi dobře hodí na cuketové pomazánky, některé z nich si snadno zavaříme na zimu. Skvěle chutnají na topinky
Cuketová mouka je skvělá k zahuštění polévek a omáček. Jak na ni? Videonávod vám poradí
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře
13. 8. 2022 20:38