Jakou mouku použít do lívanců. Radíme začátečníkům
Lívance jsou oblíbeným sladkým jídlem. Menší průměr vyhovuje hlavně dětem, lépe se jim jedí než palačinky. Připravit těsto na lívance není složité. Můžeme připravit těsto kypřené klasicky droždím nebo rychlejší s práškem do pečiva.
Ochutit těsto je možné skořicí, vanilkou nebo citronovou kůrou. Místo mléka můžeme použít podmáslí, díky kterému budou lívance ještě nadýchanější. Oblíbené jsou i lívance z jogurtu, tvarohu, banánů nebo jablečné. Pro ty, kteří se sladkému vyhýbají, doporučujeme zeleninové nebo houbové lívanečky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku na lívance
Těsto na lívance se obvykle zahušťuje pšeničnou hladkou nebo polohrubou moukou. Přidávejte ji postupně, abyste těsto nezahustili příliš. Zdravější je použití mouky špaldové, pohankové nebo ječné. Do zeleninových lívanců můžete použít i ovesné vločky. Volba je na vás.
Lívance smažíme v lívanečníku nebo na pánvi. Jejich závěrečné dochucení pomocí zavařenin, medu, sirupu, smetany, ovoce apod. je v režii každého kuchaře. Začátečníkům by mohl pomoci videorecept na extra rychlé lívance.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Komentáře