3 tipy na chutnou bábovku: Vyměňte kakaové mramorování za svěží špenátové
Bábovka patří mezi absolutní klasiku mezi českými moučníky. Nechte si domov provonět sladkou bábovkou, která vás přenese zpátky do dětství. Bábovkové těsto je na přípravu jednoduché a zvládnou jej i začátečníci.
Bábovku lze připravit z jakéhokoli těsta kynutého, třeného nebo piškotového. Dále můžeme přidat ořechy, čokoládu, rozinky, či kokos. Na Velikonoce můžete vyzkoušet také zelené mramorování díky špenátu, který vytvoří krásnou mozaiku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Bábovky s kakaem nebo špenátem
Mramorování vytvoříme jednoduše pomocí střídání barev těsta.
- Základní světlé těsto si rozdělíme do dvou misek a jednu polovinu obarvíme kakaem.
- Máme pro vás také tip na efektní zelené mramorování - stačí rozmixovat špenát s cukrem a citrónovou šťávou, díky které si špenát zachová nádhernou barvu, a poté tuto směs přimícháme do jedné části světlého těsta, se kterým vytvoříme zelené mramorování.
Poradíme vám 3 tipy na báječné mramorové bábovky:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 2 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 3 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 10 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře