Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečení velikonočního beránka je známou tradicí a toto pečivo by nemělo na svátečním stole chybět. Co si ale počít, když nemáme doma formu na beránka? Můžeme zkrátka a jednoduše upéct velikonoční bábovku, a tu pak krásně jarně vyzdobit.

Pečení beránka není nic složitého, přesto má svá úskalí a finální vyklepávání nás může potrápit. Proto některé hospodyňky raději sází na osvědčenou klasiku a místo beránka si raději upečou velikonoční bábovku politou chutnou polevou.

Recepty na bábovku

Receptů na bábovku najdeme velké množství, připravit můžeme klasickou kynutou, mramorovanou nebo také vláčnou s podmáslím či s tvarohem. Těsto po libosti dochutíme například mletými ořechy, kokosem, banánem, jablky či mrkví.

Čím bábovku ozdobit

Hotovou bábovku můžeme přelít polevou z bílé nebo mléčné čokolády, případně polevou z cukru moučky a citrónové šťávy. Na povrch bábovky použijeme barevné zdobení, hoblinky nebo nadrcený prach z lyofilizovaného ovoce. Báječně jarně budou vypadat i jedlé květy či zelené bylinky jako je máta a meduňka. Kolem bábovky lze rozmístit tématicky i čokoládová vajíčka. 

Pojďte si s tímto videoreceptem krok za krokem připravit báječnou ořechovou bábovku s čokoládovou polevou. Pečete raději tradičního beránka či bábovku?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více