Ozdobné kořeněné hranolky podle videonávodu: Vypadají krásně a skvěle chutnají
Je obecně známo, že nejíme jen pusou, ale také očima. Je to skutečně tak, jídlo krásné na pohled nám lépe chutná a sníme ho více. Platí to nejen pro nádherně zdobené dorty, ale třeba i pro něco tak obyčejného, jako je příloha.
Vytvořit na talíři malé umělecké dílo nemusí být nic složitého na šikovnost ani na čas. Důkazem jsou tyto kořeněné bramborové hranolky, které připravíte během několika minut. Jejich jedinou nevýhodou je, že bývají snědené rychleji, než trvá smažení.
Jak na výrobu kořeněných bramborových hranolků
Podívejte se na potřebné suroviny na kořeněné hranolky. Postup je snadný:
- Větší brambory nakrájíme na hranolky.
- Na ozdobné nakrájení budeme potřebovat dvě špejle, které poslouží jako zarážka. Hranolky pokrájíme šikmo, jak to vidíte na videu, aby se z nich staly malé „harmoniky“.
- Hranolky hodíme do rozpáleného oleje a necháme smažit dozlatova.
- Mezitím si připravíme směs koření, jímž hotové hranolky posypeme nebo obalíme v uzavíratelné nádobě.
- Hranolky můžeme doplnit i dipem.
Ozdobné hranolky jsou krásně křupavé a vynikající jsou i jen se solí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ozdobně tvarovat vejce natvrdo? Video poradí, jak snadno zdobit plátky vajíček
Ozdoby připravené z ředkviček vám zachutnají již od pohledu. Máme pro vás několik možností, jak je vykrojit
Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji
Komentáře