Recepty německé kuchyně – tradiční jídla našich sousedů
Německo je evropská země s komplikovanou historií, kterou ovlivnila řada událostí i jiných národů. A proto nemůže být divu, že i tamní gastronomie je velice různorodá. Moderní německá kuchyně v sobě nese díky přistěhovalcům arabské, turecké a asijské vlivy, ale jak vypadá to tradiční německé vaření?
Jedním z nejzákladnějších německých pokrmů je eintopf. Je to jídlo z jednoho hrnce – hustá polévka v něčem podobná třeba české bramboračce. Součástí eintopfu jsou různé druhy zeleniny, luštěniny a uzeniny. Právě uzeniny Němci milují. Vyhlášený carrywürst si určitě dejte v Berlíně, kde je prostě a jednoduše nejlepší. Na frankfurtskou zelnou omáčku musíte jak jinak než do Frankfurtu. K obojímu se dobře hodí pivo, které Němci jako národ milují snad nejvíc v Evropě, samozřejmě hned po Češích.
Na jihu Německa žijí milovníci knedlíků a omáček. Přesto jsou nejčastější přílohou k německým jídlům brambory, ať už vařené, nebo smažené, kdy jejich součástí bývá i vypečený kus špeku.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 2 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 15 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta radí: Jak upéct nejšťavnatější svatomartinskou husu, aby byla uvnitř měkká a zvenku křupavá
Pivo je lék a Češi ho mají nejlepší na světě. Jak se "tekuté zlato" vlastně vaří?
Nejsnadnější koláč na světě: Zkuste britský crumble a už nebudete chtít nic jiného