9 nejlepších čokoládových moučníků: Dáte si pivní dort, čokoládovou bábovku nebo parádní brownies?
3. 9. 2021 Vaření
Kdo by nemiloval čokoládu a dobroty s ní spojené! Patříte-li, stejně jako my, mezi čokoholiky, pak přicházíme s neodolatelnou nabídkou. Vybrali jsme pro vás devět nejoblíbenějších čokoládových moučníků. Ochutnáte?
Kakao nad zlato
S novým školním rokem nastala doba nových povinností a možná tak trochu i nového „stresu“. Vylepšit sobě, dětem a vlastně i celé rodině náladu můžou pomoci čokoládové moučníky. Když to doma zavoní kakaem, skořicí nebo vanilkou, některé splíny se hned rozplynou. Dětem na rychlou snídani můžete udělat třeba parádní čokoládové palačinky s tvarohovým krémem, pro návštěvy nebo na zpříjemnění víkendu pak upečte bábovku, řezy nebo dokonce dort. Vyberte si, co vás osloví nejvíce!
Oblíbené řezy
Výhodou těchto moučníků je, že na jejich přípravu nepotřebujete žádné speciální vybavení a většinou ani žádné speciální cukrářské zkušenosti. Přesto může výsledek vypadat jako byste jej přinesli z prvotřídní cukrárny! Když do řezů, a to se týká i jiných moučníků, přidáte kefír nebo podmáslí, budou nádherně vláčné, naopak hodně hutné a s pořádnou porcí čokolády jsou americké brownies. Také se pečou na plechu a také pak krájí na kostky nebo řezy. Tak si vyberte:
Tradiční i méně známé bábovky
Bábovky jsou už o něco slavnostnější moučníky a to hlavně proto, že krásně vypadají. Těsto do bábovkové formy musí být většinou o něco hutnější, než na plech, aby se pak moučník dal po upečení pěkně vyklopit. A opět, v něčem jsou bábovky také jednoduché, podobně jako řezy, a sice, že o parádu se postará forma. Hotové dílo stačí už jen pocukrovat. Chcete-li si vyhrát více, můžete dát na bábovku polevu, anebo ji něčím naplnit. Zdravější verze je z červené řepy. A nebojte, chutná báječně!
Nádherné dorty
Jestli vás čekají narozeniny, oslava začátku školního roku nebo nějaké výročí, pak se asi hodí upéct dort. S čokoládovým neuděláte chybu! Děti potěší dort s oblíbenými čokoládkami, dospělé třeba pivní dort. Nestárnoucí klasikou pro kohokoliv je pak nadýchaný Pařížský dort!
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Čokoládová poleva ganache: Naučte se ji dělat jako profík a vaše dorty budou luxusní!
Díky Malé pekárně jsem si splnila sen o vlastní cukrárně, říká Naďa Pohlreichová. Největší úspěchy slaví s makovcem
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Květákový steak
Přidáno před 17 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 19 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno 13. 6. 2024 11:21
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno 13. 6. 2024 11:00
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno 13. 6. 2024 10:11