Proč si pořídit pomalý hrnec - tipy na nejlepší recepty
8. 2. 2022 Tipy a triky
Pokud člověk není zrovna vášnivý kuchař, snaží se trávit v kuchyni co nejméně času. Mnohým pokrmům však více prospívá pomalé vaření. Skloubit tyto dvě věci pomůže pomalý hrnec. Co se v něm dá připravit?
Jídlo připravované v pomalém hrnci je výtečné, chuťově mnohem výraznější než při klasické přípravě. Chutě jednotlivých přísad se v hrnci prolínají a vytváří tak opravdu lahodnou a nezvyklou kombinaci. Navíc díky několika hodinovému vaření na nižší teplotu nedojde k vypaření všech minerálů a vitamínů a hotové jídlo je tak plné těch nejzdravějších látek.
V pomalém hrnci lze přichystat nejrůznější pokrmy. Vhodný je na přípravu masa, nejlépe hovězího, které se poté krásně rozsýpá na jazyku. Snadno se v něm dělají také tradiční česká jídla, jako je rajská omáčka nebo recept na vepřový guláš. V neposlední řadě je vynikající na vývary i omáčky.
TIP: Chutné recepty od tradičně českých, přes vegetariánské až po nejlepší palačinkové recepty jsou k dispozici na www.receptik.cz.
Co je to pomalý hrnec?
Pomalý hrnec je nová kuchyňská vymoženost, kterou si oblíbilo již mnoho lidí. Není divu, ráno stačí vložit do hrnce vše potřebné a večer se člověk vrátí do provoněného bytu s hotovou večeří. Podávat může ihned.
Díky tomuto “vynálezu” lze připravovat pokrmy tzv. v jednom hrnci, jde tedy o velmi snadnou přípravu jídla. Člověk nemusí umývat hromady nádobí, ani obstarávat najednou tři plotny. Pomalý hrnec ušetří spoustu času.
Jídlo se v pomalém hrnci vaří 8 - 10 hodin, lze ho tak nechat vařit buď přes noc, nebo přes den, když je člověk v práci. Do vaření totiž není potřeba nijak zasahovat, jídlo se v něm nepřipaluje.
Jaké recepty lze v pomalém hrnci připravovat?
Docházejí-li člověku tipy, co uvařit k večeři, může vyzkoušet nějaké recepty v pomalém hrnci. Často jde o klasické recepty, které však díky tomuto speciálnímu hrnci získají mnohem šťavnější a pestřejší chuť.
Připravit lze například:
- pečenou kachnu
- svíčkovou na smetaně
- masové kuličky v rajské omáčce
- poctivý hovězí nebo kuřecí vývar
- čočková nebo dýňová polévky či boršč
- vepřové závitky se slaninou
- španělský ptáček
Všechny tyto recepty staří jen ráno přichystat a vložit do pomalého hrnce. Po návratu domů bude v hrnci čekat výborné jídlo, které bude možné hned servírovat.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Nejrychlejší recepty: Banánové lívanečky jen ze 4 ingrediencí zachutnají vám i dětem
Chcete ohromit partnera nebo děti snídaní, která… Číst více
Sladké Fidorky se pečou už od první republiky. Kde vzaly svůj zvláštní název?
Kulaté Fidorky přežívají přízeň i nepřízeň osudu… Číst více
Pravé Tatranky jsou jenom jedny. Název získaly podle svého původního tvaru
Tatranky jsou v Česku tak populárním druhem… Číst více
Jak vařit jáhly. Zdravě doplní jídelníček a jejich příprava není složitá
Znáte jáhly? Vypadají jako kuskus, ale na rozdíl od něj jsou přirozeně bezlepkové. Maličká žlutá zrníčka jáhel nejsou nic jiného, než vyloupané proso… Číst více
Jak uvařit ovesnou kaši. Zdravá, chutná a levná snídaně během chvilky
Snadná příprava Ovesná kaše je uvařená během chvilky, na její přípravě není nic složitého. V hrnci ohřejeme vodu nebo mléko, případně půl na půl.… Číst více
Jídelníček podle horoskopu: Na záněty trpící Ryby by měly jíst česnek. Štíři, pozor na sladké!
Pokud tomu věříte, pak horoskop, tedy postavení… Číst více
Jak upéct jednoduché sušenky. Máme pro vás oblíbené recepty
Sušenky jsou celoročně oblíbené pečivo nejen k čaji, ale i jako doplněk pohárů, pudinků, krémů, pěn a ovocných dezertů. Sice je na trhu veliké… Číst více
Do bramborového těsta je důležité vybrat správnou mouku. Jiná se hodí na gnocchi a jiná na knedlíky. Poradíme, jak se v tom vyznat
Na bramborové těsto potřebujeme moučné brambory varného typu C, mouku, vejce a sůl. Brambory předem uvaříme, oloupeme, prolisujeme nebo studené… Číst více
Ovesné vločky se hodí nejen na kaši. Jsou skvělé do lívanců, vaflí i palačinek
Výhody použití ovesných vloček Jsou lehce stravitelné a doporučují se při různých dietách. Své místo mají ve výživě dětí, sportovců a ve zdravé… Číst více
Jak na dokonalé škvarky? Záleží na typu sádla i teplotě. A chce to jedno malé kouzlo...
První měsíce roku, kdy je venku většinou pořádná… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Výroba domácích špekáčků krok za krokem: Výsledek se s kupovanými nedá srovnávat
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30