Vylepšete své dobroty a vařte jako profesionál. Otestovali jsme pro vás tekuté koření od Podravky
19. 5. 2022 Tipy a triky
Znáte ten pocit, kdy strávíte spoustu času v kuchyni a těšíte se, jak rodinu nebo kamarády překvapíte nějakou kulinářskou novinkou, anebo naopak osvědčenou specialitou? Ale prostě to pořád není ono! Vyzkoušeli jsme pro vás v redakci tekuté koření Podravka Natur, díky kterému budou vaše jídla dokonalá.
Tekuté koření od Podravky se může pochlubit bohatou a silnou chutí, která vylepší polévky, omáčky, masitá i zeleninová jídla, ale třeba i rybu nebo salát. Právě ryby a masa v tekutém koření od Podravky můžete i marinovat. Velkým plusem je, že neobsahuje žádná éčka ani glutamát sodný. Chuť jídla vylepšuje zejména díky libečku a mořské soli.
Každý si dochutí podle svého
Podravku Natur – tekuté koření, testovala Jana. Její rodina miluje vývary, proto se Jana rozhodla vyzkoušet kuřecí. Použila svůj osvědčený recept – půl kila kuřecích hřbetů, lžičku soli, cibuli, stroužek česneku, pět kuliček pepře, polévkovou zeleninu – tedy mrkev, celer, petržel a pórek, přidala libeček a jednu lžíci tekutého koření od Podravky.
Dvě hodiny vařila maso s cibulí, česnekem, pepřem, libečkem, solí a tekutým kořením, zeleninu na kostičky přidala až do hotového vývaru, do kterého nakonec obrala maso z hřbetů a povařila do změknutí zeleniny.
Doma milují v polévce hodně těstovin, proto je důležité, aby byla její chuť výrazná. „Což se nám s tekutým kořením od Podravky opravdu povedlo. Za nás mohu doporučit. Podravka Natur si nás získala i tím, že neobsahuje žádná éčka ani glutamát. Navíc si každý sám, dle své chuti, může dochutit polévku i na stole,“ pochvaluje si Jana.
Vzpomínky na babičku
S tekutým kořením vyzkoušel své dovednosti v kuchyni i Kamil. Ten ho má navíc spojené s babičkou, která vždy tekuté koření velmi ráda používala a on dodnes na její speciality vzpomíná.
Rád se proto do testování pustil a vyzkoušel tekuté koření od Podravky pro svou první letošní grilovačku, konkrétně ho přidal do marinády, ve které naložil půl kila krůtího. Kromě dvou lžic tekutého koření do ní přidal ještě tři lžíce plnotučné hořčice, dva stroužky česneku, chilli papričku, dvě lžíce sušené cibule a dvě lžíce oleje, ideálně olivového.
Maso Kamil omyl, naporcoval na plátky zhruba dva centimetry vysoké a promíchal v marinádě. Česnek v ní byl utřený a paprička nakrájená na drobno. Maso nechal naložené dvě hodiny v chladu.
„Ugrilované maso díky tekutému koření získalo šmak a určitě ho rád znovu využiji při dalších grilovačkách. Navíc má příjemné aroma, a mám pocit, že z něj není cítit nic umělého, tak jako u jiných dochucovadel,“ je spokojený Kamil, v jehož kuchyni si tekuté koření Podravka Natur zcela jistě najde místo. „Hojně ho nadále využívám k dochucení mnoha druhů polévek, které si bez něj zdaleka tak dobře nevychutnám.“
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Lidl končí s levnými bedýnkami! Víme, co je nahradí a jak a kde ještě ušetříte až 70 % z ceny potravin
Obchodní řetězce se staví do čela zachování… Číst více
Dejvická 34: Jak se vaří v Pohlreichem oceněné restauraci? Předkrm za čtyři stovky, dokonalé rizoto i drobné chybičky obsluhy
Pokud také sledujete nový pořad Pohlreichův… Číst více
Den burrita
Mexická kuchyně je známá svou barevností, exotickými chuťovými kombinacemi a množstvím voňavého místního koření. To vše se spojuje i v tomto… Číst více
Desatero rad na téma křepelčí vajíčka: Poradíme s přípravou těchto malých vajec plných vitamínů
Křepelčí vajíčka jsou chutí velmi podobná těm slepičím. Velikostí jsou sice třetinová, nicméně obsahují dvojnásobné množství vitamínů a živin, tolik… Číst více
Oblíbenou a lahodnou panna cottu s námi zvládnete snadno. Poradíme, jak na to
Co potřebujete na panna cottu Příprava tohoto dezertu předpokládá práci s želatinou. S námi to ale zvládnete, i když zatím nemáte s želatinou… Číst více
Kalorie ze svíčkové spálíte během tříhodinové procházky. Řízek se salátem „vychodíte“ za 7 hodin, kousek sushi za 5 minut
Když si zajdeme na oběd, nepřemýšlíme nad tím, že… Číst více
Jak chutnají nejdivnější jídla světa? Hořko na patře, odér čpavku, to je žralok po islandsku
Říká se jiný kraj, jiný mrav… a k tomu by se dalo… Číst více
Dock House: Jak se vaří v Pohlreichem oceněné „stejkárně“? Uzená bramborová kaše a nejlepší tatarák ve střední Evropě
Čtvrtý díl Pohlreichova souboje restaurací má… Číst více
Ochladit se v horku můžete několika způsoby nebo ještě lépe jejich kombinací
Teplé počasí se nepříznivě podepisuje na trávení. Hlavně velké dávky ovoce a zeleniny mají tendenci proběhnout tělem velmi rychle, a tudíž bez užitku… Číst více
Limonáda z čerstvého ovoce je hitem léta! Máme pro vás tipy, jak ji jednoduše připravit doma
Existuje velké množství receptů na domácí limonádu. Vybírat můžete z klasických ovocných limonád, jako jsou jahodové, bezové, malinové či citronové.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 31 minutami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 22 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak vyrobit kozí máslo v několika krocích. Už jste ho ochutnali?