Domácí křupavé Nutella cereálie
30. 8. 2013 Vaření
Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, které bychom neměli vynechávat. A pokud si k snídani naplánujeme opravdovou lahůdku, vytáhne nás to z postele raz dva. Vyzkoušejte naše Nutella cereálie, které chutnají jako miniaturní čokoládové sušenky, a osladíte si život hned po ránu.
Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, které bychom neměli vynechávat. A pokud si k snídani naplánujeme opravdovou lahůdku, vytáhne nás to z postele raz dva. Vyzkoušejte naše Nutella cereálie, které chutnají jako miniaturní čokoládové sušenky, a osladíte si život hned po ránu.
K přípravě domácích čokoládových cereálií budete potřebovat:
- 1 ¼ šálku mouky
- ¼ šálku kakaa
- ½ lžičky soli
- 1 vejce
- ¼ šálku medu
- 2 polévkové lžíce mléka
- 2 polévkové lžíce Nutelly
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience a vytvořte z nich husté, lehce drobivé těsto. Omoučněte si ruce, aby se vám lépe pracovalo, a z malých kousíčků těsta vytvářejte kuličky. Ty klaďte na plech s pečícím papírem. Kuličky pečte na 250°C po dobu 10 minut a občas je ohlídejte, aby se nespálily. Poté plech z trouby vyndejte, otočte kuličky tak, aby skřupla i jejich spodní strana, a pečte dalších 12-15 minut, dokud nejsou křupavé na povrchu a měkčí uvnitř.
Snídaňové Nutella kuličky jsou výborné se studeným i teplým mlékem, jogurtem, ovocem, zmrzlinou nebo jen tak samotné.
Pokud Nutella kuličky hned nezmizí, uskladněte je ve vzduchotěsné nádobě, v níž vydrží křupavé 3-5 dní. Jestliže si chcete připravit větší dávku dopředu, je upečené kuličky lepší zamrazit.
S tímto receptem si můžete doslova vyhrát a přidáním různých ingrediencí zkoušet nové chutě. Volit můžete i různé druhy mouky – pokud pšeničnou mouku nahradíte kukuřičnou, rýžovou či amarantovou, užijí si této čokoládové pochoutky i lidé s bezlepkovou dietou.
Bavte se vařením, experimentujte a užívejte si skvělých chutí, díky nimž bude i ranní vstávání příjemnější.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit výborné domácí langoše. Základem je kynuté těsto podle osvědčených receptů
Jídelníček Alžběty Pomořanské, manželky Karla IV.: Dávala si vepřovou pečínku a nesměla jíst mrkev, jež byla blíž k peklu
Jak připravit nejlepší domácí kysané zelí. Co musíme dodržet a jaké podmínky splnit, aby se povedlo a vydrželo co nejdéle
Nejnovější recepty Více
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 21 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno 14. 6. 2024 13:25
Přečtěte si Zobrazit více
Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí
Vyhlášená bůčková pomazánka podle Kláry: Voní paprikou, česnekem a cibulí a z food festivalů mizí jako první
Apetit piknik je tady: Podívejte se na největší lákadla a praktické informace
Komentáře
21. 9. 2013 15:30
9. 9. 2013 09:04
7. 9. 2013 08:53
6. 9. 2013 19:04
4. 9. 2013 10:31