Jak připravit výborné domácí langoše. Základem je kynuté těsto podle osvědčených receptů
Nadýchané langoše nemusí být jen dominantou stánků na festivalech, připravit si je můžeme i doma. Výborně chutnají se sýrem, kečupem a česnekem. A věřte, jenom se po nich zapráší.
Pro přípravu těsta na langoše si nejprve zaděláme kvásek z droždí, cukru a mouky. Když nám kvásek vzejde, zpracujeme ho s moukou, solí a jogurtem na nelepivé těsto. Těsto necháme ještě 15 minut kynout a poté z něj tvarujeme placky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Usmažené langoše klademe na papírové ubrousky, do kterých nasákne přebytečný olej.
Čím potírat langoše
Hotové langoše podáváme klasicky potřené rozmačkaným česnekem, kečupem a posypané strouhaným sýrem. A pokud máme zrovna více chuť na sladkou variantu, pak je doplníme např. marmeládou a jogurtem nebo potřeme tvarohovým krémem, posypeme skořicí a připravíme s letním ovocem.
Zajímavou alternativou je připravit langoše z cukety. Nebo můžeme zkusit nahradit jogurt zakysanou smetanou. Rozhodně si pochutnáme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 23 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Komentáře