PAŠTIKOVÉ TAŠTICKY S MANGOVÝM SALÁTEM
25. 12. 2014 Vaření
I z jednoduchých ingrediencí, pokud jsou kvalitní, se dá vytvořit slavnostní pohoštění nebo občerstvení k romantickému večeru u sklenky vína. Pokud si se svými spolustolovníky rozdělíte práci, budete mít večeři hotovou doslova za pár minut.
I z jednoduchých ingrediencí, pokud jsou kvalitní, se dá vytvořit slavnostní pohoštění nebo občerstvení k romantickému večeru u sklenky vína.
Pokud si se svými spolustolovníky rozdělíte práci, budete mít večeři hotovou doslova za pár minut.
Taštičky
Suroviny (16 kusu): 2 Májka ve skle (po 160 g), 3 vejce, čerstvé namletý pepř dle chuti, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 polévkové lžíce brandy (nemusí být), sekané mandle, případně kmín nebo sezamové semínko, 600 g balení rozváleného listového těsta, 1 balení brusinek Hamé ve skle
Každé listové těsto rozdělte na 8 stejně velkých dílu.
Paštiku smíchejte se dvěma rozšlehanými vejci, kořením a brandy.
Na každý díl těsta položte díl paštiky.
Okraje těsta přehnete k sobě do tvaru trojúhelníku a pevně přimáčkněte. Pomažte rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi (kmínem, případně sezamovým semínkem) a upečte dozlatova.
Salát
Suroviny (4 osoby): 200 g čerstvého baby špenátu, 1 svazek ředkviček,1 mango, 100 g sýru parmazánského typu, čerstvá pažitka dle chuti
Baby špenát operte, u větších listu utrhnete stopku a blanky lístku. Špenát nechte oschnout, nekrájejte. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Mango oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Sýr nastrouhejte na dlouhé úzké pruhy škrabkou na brambory. Vše smíchejte.
Medovo-hořčičná zálivka
Suroviny (4 osoby): 4 polévkové lžíce dijonské hořčice, 2 polévkové lžíce medu, 80 ml citronové šťávy, 250 ml oleje, 1 čajová lžička soli
Všechny ingredience smíchejte a vzniklou směsí přelijte před podáváním salát.
Před podáváním přidejte dresink a posypte nasekanou pažitkou.
Ozdobte brusinkami a čerstvými bylinkami, podávejte s čerstvě připraveným salátem.
Více kulinářské inspirace najdete ZDE!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Víte nebo nevíte? Aneb 12 užitečných rad pro správné želírování
Páté postní neděli se říkalo Smrtná. Po vyfukování vajíček můžete vaječný obsah lahodně zužitkovat
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
Jak rychlit pažitku z vlastní zahrádky. Nenáročné pěstování na okenním parapetu
Komentáře