Výživná večeře pro děti - Retro
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 708 kJ / 408 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,96 g |
Tuky | 20,22 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 456 mg |
Sodík | 357 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 25,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept z novin Křesťanská žena 1920-50 Rodina a domácnost.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2023 09:16
Téhle dětské dobrotě naše babička říkávala ptačí mléko pro mě, jako děcko, nepředstavitelná věc! Myslela jsem, že se na recept úplně zapomnělo, ale máme ho tu víckrát, i pod tím legračním názvem stojí za to ho vyzkoušet.
23. 11. 2011 17:18
K večeři bych to asi dětem nedala, ale jako dezert je to výborné+
23. 10. 2011 10:48
Já vím, co znamená výraz "Retro", o to ne, jen mi v souvislosti s Vaším pokrmem nebyl jasný. Bez fotky si tohle opravdu neumím představit.
22. 10. 2011 22:32
Pajaja:Retro je: ve zpětném čase,používá se to většinou na věci 50 a 60 let 20 století a že jste ten recept nepochopila tak to Vám nepomůžu,ten recept si musíte přečíst.A nočky:Ze dvou bílků uděláme tuhý sníh, lžící vykrajujeme nočky a házíme do vařicího mléka.
22. 10. 2011 12:48
Tak tento recept jsem absolutně nepochopila. Z čeho ty nočky jsou? Hrozně napsaný, nezlobte se. A taky nechápu co je na tom "RETRO"?
22. 10. 2011 07:42
magdalenka: to áno, ale to mlieko je prevarené a to ja nerada
21. 10. 2011 18:40
tejaja: Býva zvykom ho konzumovať studené...niekedy ako nedočkavé decko som ochutnávala, ale studené vtáčie mlieko a horúce leto je tá správna kombinácia.
21. 10. 2011 17:00
Vtáčie mlieko...babička nám vravela, že nám urobí kohútie mliečko Brat vždy zjedol aj moju porciu, mne to veľmi nechutilo, ale tým nechcem povedať, že je to zlé, práve naopak. Nechutilo mi to len z toho dôvodu, že to mlieko bolo teplé, prevarené...ja odmala sa nalievam mliečkom studeným a neprevareným Ale to už je moja vec, nie vec receptu
21. 10. 2011 12:28
Pája:tak jsem to myslela i já!!!Díky moc
21. 10. 2011 12:28
Vyštrachejte tam ještě nějakou zajímavost Pěkně prosím
21. 10. 2011 12:27
fb.lib: Já myslím každý si ty deka převede.. v tom bych problém neviděla. Je pravda, že když jsou suroviny vypsány..předem..je to přehlednější, člověk hned vidí, co si má všechno připravit.. a pak už jen "jede". Ovšem u tohoto receptu, to zas až tolik nevadí...surovin není mnoho... U většího už chápu, že to může být horší... Musela bych si postup asi číst několikrát celý, abych na nic nezapomněla a v půlce vaření pak něco honem honem nesháněla.. Já bych suroviny vypsala a potom normálně napsala postup v originálním "retro" znění Ještě jednou říkám, že jsou to povedené recepty.. pro mě jo
21. 10. 2011 11:11
bublinkaUK: v podobných receptoch je rec. od HankyPu, aj s fotkou, pozri si to, aby si mala lepšiu predstavu.http://www.toprecepty.cz/recept/7181-bilkove-noky/
Mlieko vrie - slabo, v hrnci na mlieko - dvojité dno - nekypí, neprihorí, polievkovou lyžicou sa vykrajujú čím väčšie, tým lepšie, také veľké halušky. Nepoužila by som výraz hádžu do mlieka, ako hore autor, ale necháš ich opatrne skĺznuť z lyžice, aby sa nerozpadli. Obvárajú sa najprv z jednej strany, potom z druhej strany.
Nechávame dobre vychladiť v chladničke, v lete úžasne osviežujúce. Na vrch bielkových halušiek pri servírovaní kvapneš napr. aj zriedený džem, čokoládový likér, príp. posypeš nastrúhanou čokoládou. U nás toto bývalo často vlete v nedeľu, keď sa mamke nechcelo piecť a všetci sme to milovali. Klasické VTÁČIE MLIEKO.
Snáď sa autor receptu na mňa nenahnevá, že som si dovolila tu rozpísať.
Mlieko vrie - slabo, v hrnci na mlieko - dvojité dno - nekypí, neprihorí, polievkovou lyžicou sa vykrajujú čím väčšie, tým lepšie, také veľké halušky. Nepoužila by som výraz hádžu do mlieka, ako hore autor, ale necháš ich opatrne skĺznuť z lyžice, aby sa nerozpadli. Obvárajú sa najprv z jednej strany, potom z druhej strany.
Nechávame dobre vychladiť v chladničke, v lete úžasne osviežujúce. Na vrch bielkových halušiek pri servírovaní kvapneš napr. aj zriedený džem, čokoládový likér, príp. posypeš nastrúhanou čokoládou. U nás toto bývalo často vlete v nedeľu, keď sa mamke nechcelo piecť a všetci sme to milovali. Klasické VTÁČIE MLIEKO.
Snáď sa autor receptu na mňa nenahnevá, že som si dovolila tu rozpísať.
21. 10. 2011 11:11
Mě to nebude dělat problém vypsat suroviny ale jak to bude vypadat když napíši 500g tvarohu v receptu a v popisu budu psát 1/2kg protože lépe je takto staré recepty neupravovat ,psát je tak jak jsou.Vemte si v tomto receptu děláme sníh normálně se šlehá.
Je toto nepodstatný ale můžou přijít věci na kterých bude záležet a mohou recept ovlivnit.Jaký na to máte názor.
Je toto nepodstatný ale můžou přijít věci na kterých bude záležet a mohou recept ovlivnit.Jaký na to máte názor.
21. 10. 2011 10:57
no neviem si to dobre predstavit...ako mam varit nocky v mlieku, ved ked sa mlieko zacne varit ihned to zacina kypiet a priharat.alebo sa to tym vyslahanym bielkom nejako upokoji?
21. 10. 2011 10:17
Tak mě tyhle recepty rozhodně dělají stráááááááášnou radost!!..Jen pište dál.. A tohle mlíčko vyskouším..neznám, ale vyzkouším..
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 1 hodinou
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 2 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 47 sekundami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 1 hodinou
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 1 hodinou
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 2 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 2 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 3 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 3 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 4 hodinami
Troubelín - Hermelín z trouby
Jomanka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Yorkshire pudding je typický pro anglickou neděli jako příloha k masu. Že je to podivná kombinace? To určitě ne
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: večeře pro děti večeře pro děti recepty co dětem k večeři recepty pro děti od dvou let recepty pro děti od 2 let co k večeři pro děti recepty pro 2leté děti recepty pro 2 leté děti co vařit pro děti vyživna jidla pro děti recepty pro děti do 12 let výživná jídla recept na večeři pro děti večeře pro 2 leté děti recepty na večeře pro děti výživné jídlo pro děti vtacie mlieko vecere pro 4 lete deti co na veceri pro děti večeře pro děti do 2 let
Suroviny: mléko, cukr vanilkový, bílek, žloutek, mouka, mléko
Výživná večeře pro děti - Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x773
Ptačí mléko
clupmi
Hodnocení receptu je 4,6 (7×)