Hradní jídlo

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Vepřové maso 52 názorů

Suroviny

Plátky vepřového masa(použila jsem kotlet)
eidam na strouhání
cibule
kousek másla
pepř
sůl
olej
masox
voda
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče rozložíme vedle sebe silnější plátky vepřového masa, osolíme, opepříme a na to navrstvíme asi centimetrovou vrstvu cibule nakrájené na kolečka a druhou centimetrovou vrstvu nastrouhaného eidamu.

  2. Na každý plátek masa dáme kousek másla a mírně posypeme paprikou. Připravíme si vývar ze 1/4 l vody a 1 kostky masoxu, vývarem maso podlijeme a necháme hodinu péci. Podáváme teplé. Příloha: hranolky, brambory atd.

Poznámka

Recept jsem dostala v receptech na email. Maso jsem si předem naprudko opekla, až pak dávala do pekáče, je to rychlejší a zatáhne se v mase bílkovina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 475 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hradní jídlo

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Jumiram: Děkuji moc, určitě buchu chtít taky zkusit z králíka :-)

    Odpovědět

  • Jumiram Jumiram

    Dnes jsem tohle jídlo vařila po druhé, jen dnes z králičího a můžu říct, že to nemělo chybu :)

    Odpovědět

  • Hradní jídlo: Ha!!! A opět tady máme odborníka na zdravou výživu!! :-D

    Odpovědět

  • Hradní jídlo Hradní jídlo(neregistrovaný)

    nemá ten názov evokovať niečo panské?
    pretože ten masox je esencia akurát tak pre lúzu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jitule81 Jitule81

    spagetka: také děkuji za radu :-)

    Odpovědět

  • Jitule81 Jitule81

    Jana Remkova: Děkuji za radu, jsem začátečník a s tím masem stále nějak válčím :-) Pekla jsem ale stejně :-)

    Odpovědět

  • spagetka: To je právě to a díky, Ladi. Já už svou troubu znám, fakt tak peču a ještě jsem nikdy nic nespálila. Je rozdíl-plynová trouba, elektrická atd. Teplotu trouby se snažím dodržovat hlavně u moučníků. U masa ani ne. Hlídám, případně uberu;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jitule81: já bych malinko doplnila Janu R., musíte ale respektovat vlastní troubu:-!, žádná a ani téže značky nepeče stejně. Já bych tohle nemohla péci na 200°C, protože bych z toho měla černé uhlí. Moje trubka to svede na 175 - 180C, chce to prostě hlídat. Jana písla svůj tip, to je v pořádku, ale hlídejte prostě svou troubu ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Jitule81: Já většinou všechno peču na cca 200 stupňů :-)

    Odpovědět

  • Jitule81 Jitule81

    Výborné, jen sýr se mi chytl trochu víc, než bych chtěla ... na kolik to pečete?

    Odpovědět

  • alus.s: díky za vyzkoušení. Taky už jsem to dlouho nevařila:-)

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    Jani výborné, pochutnali jsme si :yes: maso jsem navíc jemně posypala kořením " krkovička s česnekem " a také opekla. Rychlé, chutné :-p příloha americké brambory.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    zuzuna2: díky, to mám velkou radost!!:-)

    Odpovědět

  • zuzuna2 zuzuna2

    Právě jsme dobaštili a hned jsem dala hvězdičku.:yes: Vynikající chuť,masíčko šťavnaté...byla jsem pochválená:-8 a určitě zas uvařím!;-)

    Odpovědět

  • lejanicka:;-);-);-);-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: recepty pro cukrovkare recepty do 30 kč hradní maso recept na karpáčo farářovo tajemství recept jídlo z vepřového masa recept farářovo tajemství recepty jídel talián recept recepty za 30 kč karpáčo recept hradní řízek recepty hotových jídel uprava talianu pitipana jidla z vepřové kyty recepty jídel pro cukrovkáře top recepisy karpáčo paprikookurky

Zapomněl/a jsem heslo