

Hradní jídlo
Suroviny
- Plátky vepřového masa(použila jsem kotlet)
- eidam na strouhání
- cibule
- kousek másla
- pepř
- sůl
- olej
- masox
- voda
Postup přípravy receptu
Do pekáče rozložíme vedle sebe silnější plátky vepřového masa, osolíme, opepříme a na to navrstvíme asi centimetrovou vrstvu cibule nakrájené na kolečka a druhou centimetrovou vrstvu nastrouhaného eidamu.
Na každý plátek masa dáme kousek másla a mírně posypeme paprikou. Připravíme si vývar ze 1/4 l vody a 1 kostky masoxu, vývarem maso podlijeme a necháme hodinu péci. Podáváme teplé. Příloha: hranolky, brambory atd.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem dostala v receptech na email. Maso jsem si předem naprudko opekla, až pak dávala do pekáče, je to rychlejší a zatáhne se v mase bílkovina.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hradní jídlo
-
Jumiram: Děkuji moc, určitě buchu chtít taky zkusit z králíka
-
Dnes jsem tohle jídlo vařila po druhé, jen dnes z králičího a můžu říct, že to nemělo chybu :)
-
Hradní jídlo: Ha!!! A opět tady máme odborníka na zdravou výživu!!
-
nemá ten názov evokovať niečo panské?
pretože ten masox je esencia akurát tak pre lúzu -
spagetka: také děkuji za radu
-
Jana Remkova: Děkuji za radu, jsem začátečník a s tím masem stále nějak válčím
Pekla jsem ale stejně
-
spagetka: To je právě to a díky, Ladi. Já už svou troubu znám, fakt tak peču a ještě jsem nikdy nic nespálila. Je rozdíl-plynová trouba, elektrická atd. Teplotu trouby se snažím dodržovat hlavně u moučníků. U masa ani ne. Hlídám, případně uberu
-
Jitule81: já bych malinko doplnila Janu R., musíte ale respektovat vlastní troubu
, žádná a ani téže značky nepeče stejně. Já bych tohle nemohla péci na 200°C, protože bych z toho měla černé uhlí. Moje trubka to svede na 175 - 180C, chce to prostě hlídat. Jana písla svůj tip, to je v pořádku, ale hlídejte prostě svou troubu
-
Jitule81: Já většinou všechno peču na cca 200 stupňů
-
Výborné, jen sýr se mi chytl trochu víc, než bych chtěla ... na kolik to pečete?
-
alus.s: díky za vyzkoušení. Taky už jsem to dlouho nevařila
-
Jani výborné, pochutnali jsme si
maso jsem navíc jemně posypala kořením " krkovička s česnekem " a také opekla. Rychlé, chutné
příloha americké brambory.
-
zuzuna2: díky, to mám velkou radost!!
-
Právě jsme dobaštili a hned jsem dala hvězdičku.
Vynikající chuť,masíčko šťavnaté...byla jsem pochválená
a určitě zas uvařím!
-
lejanicka: