Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Milujete chuť uzeného masa, ryb nebo sýrů? Stačí vybrat kvalitní suroviny, dodržet návod pro jejich přípravu a naučit se správně ovládat udírnu. Chcete se do tohoto krásného a kouřem vonícího koníčku také pustit?
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nebudete věřit, co ta lokomotiva dokáže. Opravdu super, kdo neochutnal, neuvěří. Dělám to už tři roky, každý měsíc a tu udírnu jsem kupovat v té době za 1800 Kč.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2017 12:07
28. 5. 2014 00:45
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
28. 5. 2014 00:42
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
18. 12. 2013 14:27
18. 12. 2013 13:59
Nemusíš se omlouvat,jen nevěřím že udíš hruškou ,bez nakládání a ještě nandáš maso nasebe.Aby to bylo dobré
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
18. 12. 2013 11:26
18. 12. 2013 11:25
Pavol:
18. 12. 2013 10:48
18. 12. 2013 09:50
Kvalita udeného mäsa závisí od pácu (lák)v ktorom sa pripravuje mäso pred udením.www.toprecepty.cz
18. 12. 2013 09:42
Spôsob udenie mäsa sa rozdeľuje na krátkodobé konzervovanie a na dlhodobé konzervovanie. Správna metóde a kvalitná bez tlakového udenia je taká že mäso po dozretí 24-30 hod v miestnosti 0-5 stupňov
sa nasolí takmer 1mm vrstvou soli a uloží do dreveného koryta alebo
antikorovej nádoby. Po dvoch dňoch ležania v chlade sa uvarí nálev.
Skladá sa zo soli, korenia (viac druhov) a rasci a mletého cesnaku.
Vychladený nálev musí byť príjemný a korenistý na chuť. Celé mäso
by sa malo zaliať týmto nálevom na dobu 1-2 týždne. Teplota udiaceho dymu by nemal byť viac ako 10 stupňov. POčet dní udenia závisí od hrúbky mäsa. Posledný deň udenia nastáva takzvané sušenie
dymom kde teplota môže byť už i viac stupňov. Ľudovo sme tomu hovorili osmahnutie ohňom. Takto upravené mäso sa môže skladovať zavesené na špagáte aj 6 mesiacov pri teplote do 10 stupňov.Takto ide robiť šunku, rebrá slaninu, klobásy, tlačenku bôčik. www.toprecepty.czwww.toprecepty.cz
magdalenka:
17. 12. 2013 23:00
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
17. 12. 2013 20:27
![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
17. 12. 2013 20:06
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
No, když mu to kamarádi ..... (jedí), tak proč ne
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
17. 12. 2013 19:18
17. 12. 2013 18:30
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
tejaja:
tejaja:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 17 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 20 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarohové lívance
Sameli uvařil před 29 minutami
Dvojctihodné koláčky
Princezna@Lada uvařila před 36 minutami
Jablečno - makový dezert
Sibyla uvařila před 47 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Olgaskvorova uvařil před 52 minutami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Miloslava11 uvařila před 58 minutami
Olejový korpus na dort
bystrouska uvařila před 2 hodinami
Škvarkové rohlíčky retro
Ivana Morawiecova uvařil před 2 hodinami
Golubky od Máši
Hanes uvařila před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Ivcatkoo uvařila před 11 hodinami
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Tesale uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: uzeni bučku domaci uzeny bucek jak naložit bůček na uzení naložení bůčku na uzení uzený bůček recept na domácí uzený bůček doba uzení bůčku gril lokomotiva diskuze uzení masa v domácích udírnách uzený bůček recept udíme buček bucek na uzeni domácí udírny a uzení uzeni v lokomotyve uzený buček recepty jak vyudit bůček grilování v lokomotivě uzení masa diskuze lák na uzený bůček jak se udí buček
Suroviny: bůček vepřový, sůl
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9B2x
22 názorů