

Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry
Suroviny
- 4 větší silnější vepřové řízky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl
- mletý pepř
- na ozdobu dílky citronu
- rajčat
- Nádivka:
- 150 g drůbežích jater
- 2 lžíce másla
- špetka římského kmínu
- 10 žampionů
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžíce strouhanky
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
Připravíme nádivku. Drůbeží játra opečeme na másle se špetkou římského kmínu, při opékání je rozmačkáme vidličkou. Promícháme, připravíme na plátky nakrájené žampiony a ještě 5 minut opékáme. Pak osolíme, opepříme, přidáme petrželku, strouhanku a vejce, zamícháme a necháme ztuhnout.
Vepřové řízky naklepeme a nařízneme do nich kapsu. Lehce osolíme a opepříme a volně naplníme nádivkou.
Uzavřeme jehlou, potřeme směsí oleje se sójovou omáčkou a pomalu opékáme po obou stranách na roštu asi 20 minut. Přitom je potíráme směsí oleje se sojovou omáčkou. Zdobíme citronem a rajčaty.
Poznámka
Podáváme s chlebem nebo hranolky.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry
-
Tak to vyzkouším. Koupili jsme si ten nový elektrický gril od Webera (tenhle: http://www.grilykrby.cz/products/gril-weber-cerven...), tak doufám, že to na něm půjde. Ale kombinace vepřového s játry je naprosto geniální.
-
dnes skuuusim