Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry

www.toprecepty.cz Kuchař:

Grilování 2 názory

21
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Suroviny

4 větší silnější vepřové řízky
2 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky
sůl
mletý pepř
na ozdobu dílky citronu
rajčat
Nádivka:
150 g drůbežích jater
2 lžíce másla
špetka římského kmínu
10 žampionů
sůl
mletý pepř
1 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce strouhanky
1 vejce
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme nádivku. Drůbeží játra opečeme na másle se špetkou římského kmínu, při opékání je rozmačkáme vidličkou. Promícháme, připravíme na plátky nakrájené žampiony a ještě 5 minut opékáme. Pak osolíme, opepříme, přidáme petrželku, strouhanku a vejce, zamícháme a necháme ztuhnout.

  2. Vepřové řízky naklepeme a nařízneme do nich kapsu. Lehce osolíme a opepříme a volně naplníme nádivkou.

  3. Uzavřeme jehlou, potřeme směsí oleje se sójovou omáčkou a pomalu opékáme po obou stranách na roštu asi 20 minut. Přitom je potíráme směsí oleje se sojovou omáčkou. Zdobíme citronem a rajčaty.

Poznámka

Podáváme s chlebem nebo hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo