Šalamoun
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 420 kJ / 4 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,72 g |
Tuky | 44,24 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 534 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 894,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 4. 2023 15:18
Vzpomínka na mládí, tentýž recept mám přepsaný od tety 35 let zpět, pod názvem "Buchta Růžena" :D miluju :)
5. 2. 2023 15:00
Jednoduchý recept s fantastickým výsledkem
29. 4. 2022 14:55
Mám naprosto stejný recept již 3 desítky let, rum přidávám i do těsta. Buchta je vynikající, vláčná, nadýchaná Peču ve vyšším plechu 36 x 25 cm při 175°C 25 min.
5. 3. 2015 16:03
Dnes upečeno, jen místo hery jsem použila máslo. Řezy výborné, jednoduché, vláčné
20. 2. 2012 15:54
stanik:tak jasný,že si to muže každý upravit podle svého......všechny varianty jsou výborný
20. 2. 2012 15:37
stanik: Ano staniku na 180.
Jinak buchta je výborná, akorát jsem změnil toto: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy. Na: namazal jsem povrch marmeládou a polil mousse čokoládovou pěnou
Jinak buchta je výborná, akorát jsem změnil toto: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy. Na: namazal jsem povrch marmeládou a polil mousse čokoládovou pěnou
12. 2. 2012 12:31
Děkuji velmi pěkně
A ještě jeden hloupý dotaz, těch 45 minut to mám péct na kolik stupňů....tipuju 180
A ještě jeden hloupý dotaz, těch 45 minut to mám péct na kolik stupňů....tipuju 180
12. 2. 2012 12:10
stanik: l hrnek je 2,5 dcl = 250 ml
12. 2. 2012 12:02
Nazdar, jsem začátečník. Předpokládám, že HRNEK znamená klasický 3dcl hrnek, ve kterém si třeba dělám čaj.
Díky za odpověď
Díky za odpověď
16. 10. 2010 11:23
U tohoto moučníku, tak si vždycky vzpomenu na svojí kolegyni z práce, která ho před 30 lety často posílala synovi na vojnu. A vojáci se mu pak smáli, že mu máma posílá rum pasírovanej přes buchtu
6. 5. 2010 10:13
To se mi líbídávám bod
6. 6. 2009 08:43
5. 6. 2009 22:40
5. 6. 2009 19:10
Taky dělám, je rychlá a dobrá, ale u nás se jí říká "Salamanr" i když toho Šalamouna už jsem taky někde četla. Dávám bodík, buchta je fakt bezvadná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 22 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 25 minutami
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 29 minutami
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: salamoun buchta šalamoun šalamoun recept šalamoun buchta moučník šalamoun koláč šalamoun rezy salamoun recept šalamoun moučník pro šalamouna šalamoun moučník dort šalamoun recept na šalamouna šalamoun koláč recepty šalamoun salamoun rezy recept na šalamoun šalamoun recepty dezert šalamoun šalamoun dezert šalamounova buchta
Suroviny: voda, cukr, tuk hera, kakao, prášek do pečiva, mouka polohrubá, vejce, rum, kokos
Šalamoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgRp
14 názorů