Šalamounova buchta

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Řezy 8 názorů

56

Suroviny

1 hrnek vody
1,5 hrnku cukru krupice
1 hera
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
4 vejce
rum
kokos na posypání
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s cukrem, herou a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!).

  2. Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem (lze vynechat a dolít vodou) a dáme stranou.

  3. Do zbylé hmoty přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180°C.

  4. Po upečení ihned poléváme odebranou směsí s rumem a posypeme kokosem. Poleva je řídká a dobře se vpije do moučníku.

  5. Po vychladnutí krájíme na menší řezy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 73 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šalamounova buchta

  • Ka Ko Ka Ko(neregistrovaný)

  • Jitta Mat Jitta Mat

    Dovolila jsem si přidat vlastní foto, kdy jsem použila zde zmíněné ořechy. Také jsem vyzkoušela i čoko polevu a strouhanou čokoládu. Když kalorická bomba, tak pořádná, ne? :-D

    Odpovědět

  • salsaro salsaro

    to jenik jak per

    Odpovědět

  • Martha Martha(neregistrovaná)

    Buchta je moc dobrá, já jsem tam přidala ořechy rozlám. před pečením.:-*

    Odpovědět

  • apfele apfele

    Kalorická booomba, ale mňamozní :yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Ano je fakt super. Ale dělám ji trošičku jinak. :-8:-)):-p

    Odpovědět

  • Dáška Dáška(neregistrovaná)

    prý to je výborný..takže jdu do toho ať můžu taky chválit..:-p

    Odpovědět

  • Radka Oppolzerova Radka Oppolzerova

    Ta je moc dobrá,dělám jí často.:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo