

Šalamounova buchta
Suroviny
- 1 hrnek vody
- 1,5 hrnku cukru krupice
- 1 hera
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 4 vejce
- rum
- kokos na posypání
Postup přípravy receptu
Vodu s cukrem, herou a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!).
Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem (lze vynechat a dolít vodou) a dáme stranou.
Do zbylé hmoty přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180°C.
Po upečení ihned poléváme odebranou směsí s rumem a posypeme kokosem. Poleva je řídká a dobře se vpije do moučníku.
Po vychladnutí krájíme na menší řezy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šalamounova buchta
-
-
Dovolila jsem si přidat vlastní foto, kdy jsem použila zde zmíněné ořechy. Také jsem vyzkoušela i čoko polevu a strouhanou čokoládu. Když kalorická bomba, tak pořádná, ne?
-
to jenik jak per
-
Buchta je moc dobrá, já jsem tam přidala ořechy rozlám. před pečením.
-
Kalorická booomba, ale mňamozní
-
Ano je fakt super. Ale dělám ji trošičku jinak.
-
prý to je výborný..takže jdu do toho ať můžu taky chválit..
-
Ta je moc dobrá,dělám jí často.