

Chřestový koláč na slano
Suroviny
- 1/4 kg chřestu (zeleného a bílého)
- lžičku másla
- lžičku cukru
- 10 dkg šunky
- 500 ml bešamelu
- 4 žloutky
- 10 dkg sýra (strouhaného)
- kerblík (případně jiné bylinky)
- bílý pepř
- 300 g listového těsta (mraženého)
Postup přípravy receptu
Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce, nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme 15 minut v osolené a oslazené vodě s máslem.
Do hotové omáčky vmícháme žloutky, na nudličky nakrájenou šunku, sýr, lístky kerblíku a osolíme.
Z těsta vyválíme plát a vložíme do vodou navlhčené rozevírací formy, přesahující těsto odkrojíme.
Hmotu naneseme na těsto, na povrch dáme chřest a lehce zatlačíme.
Pečeme dozlatova 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 220°C.
Poznámka
Podáváme teplé.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Chřestový koláč na slano
-
Koláč beru zítra sebou na dovolenou, abych nemusela hned první den něco páchat k jídlu. Snad nám bude chutnat.