Chřestový koláč na slano

www.toprecepty.cz Kuchař:

Zeleninová jídla 1 názor

21
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Suroviny

1/4 kg chřestu (zeleného a bílého)
lžičku másla
Nyní v akci
lžičku cukru
10 dkg šunky
Nyní v akci
500 ml bešamelu
4 žloutky
10 dkg sýra (strouhaného)
kerblík (případně jiné bylinky)
bílý pepř
300 g listového těsta (mraženého)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce, nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme 15 minut v osolené a oslazené vodě s máslem.

  2. Do hotové omáčky vmícháme žloutky, na nudličky nakrájenou šunku, sýr, lístky kerblíku a osolíme.

  3. Z těsta vyválíme plát a vložíme do vodou navlhčené rozevírací formy, přesahující těsto odkrojíme.

  4. Hmotu naneseme na těsto, na povrch dáme chřest a lehce zatlačíme.

  5. Pečeme dozlatova 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 220°C.

Poznámka

Podáváme teplé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Chřestový koláč na slano

  • Paprika Paprika

    Koláč beru zítra sebou na dovolenou, abych nemusela hned první den něco páchat k jídlu. Snad nám bude chutnat.;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo