Uzená medvědí omáčka
Snadné omáčky jsou skvělé k těstovinám, bramborám, knedlíkům či masu. Zejména na jaře si pak můžeme připravit třeba tuto smetanovou z medvědího česneku. Jeho aromatickou a lehce štiplavou chuť doplní silný vývar z uzeného masa.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 856 kJ / 1 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,83 g |
Tuky | 88,37 g |
Vláknina | 7,90 g |
Cholesterol | 492 mg |
Sodík | 3,96 g |
Sůl | 9,20 g |
Sacharidy | 45,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vývar do omáčky připravujeme silný, takže použijeme nejlépe uzené vepřové ramínko, koleno, krkovici nebo žebra a vaříme v menším množství vody, Jen aby bylo maso ponořené, aby chuť vývaru byla opravdu jak se patří.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2024 20:42
20. 3. 2024 08:41
7. 5. 2020 16:38
3. 5. 2020 13:15
1. 5. 2020 21:15
1. 5. 2020 20:18
1. 5. 2020 19:52
1. 5. 2020 19:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 9 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 12 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Tesale uvařila před 4 hodinami
Hromádky od paní Zdeničky
Tesale uvařil před 4 hodinami
Moravský králík
Gottfried uvařil před 4 hodinami
Modelované květiny z cukrové modelovací hmoty
Ajkapribyl uvařila před 4 hodinami
Domácí bramboračka
radekfiala uvařil před 6 hodinami
Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky
baghira.cz uvařila před 9 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Monica19 uvařila před 10 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Sirenis uvařila před 10 hodinami
Zdravý makový koláč
pavca71 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Eliška testuje pražské kebabárny. Sázkou na jistotu je shawarma na Žižkově jen za 160 Kč
Vítěz Peče celá země Vojtěch svůj styl nezmění: Obyčejné buchty ode mě nečekejte, těch je na internetu dost, říká
Apetit piknik je tady: Podívejte se na největší lákadla a praktické informace
Další recepty
Suroviny: máslo, olej, cibule, mouka hladká, maso uzené, smetana na vaření, česnek mědvědí, sůl, pepř bílý mletý
Uzená medvědí omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z70w
8 názorů