Sachrův dort podle Mišky Kuličky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 29 550 kJ / 7 063 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,04 g |
Tuky | 388,63 g |
Vláknina | 28,10 g |
Cholesterol | 2,73 g |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 754,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2021 11:59
casino: Já originál nikdy neochutnala, což mě mrzí, ale třeba jednou
Nicméně jsem hodně pátrala i v zahraničních receptech, právě proto, abych se chuťově co nejvíce přiblížila původní receptuře. A musím souhlasit, že opravdu vydrží dlouho. Tedy teoreticky, prakticky je u nás snězený velmi rychle ![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
19. 2. 2021 11:32
MiskaKulicka: "...hlavně je třeba si uvědomit, že toto není nadýchané piškotové těsto," ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Mám rád spíše těžké (ořechové) dorty ale Sachrovi jsem na chuť nepřišel![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Má ale nespornou výhodu: může být týdny (trochu přeháním
ve vitríně a je furt stejný ![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Kdysi jsem se Sachrovi intenzivně věnoval - ne kvůli korpusu (to je brnkačka), ale snažil jsem se přiblížit originál čokopolevě (oni to zovou glazůrou): 2x jsem ho koupil při cestě přes Vídeň a 2x jsem si ho naschvál nechal dovézt (dřevěné obaly mám do teď
Zkoušel jsem kdeco, dokonce i jejich surovinové normy a dostupné rcp, leč "marná lásky snaha" ![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
No, možná je to v kvalitě čokolády a kakaa, či v nějakém grifu který mi uniká...
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Mám rád spíše těžké (ořechové) dorty ale Sachrovi jsem na chuť nepřišel
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Má ale nespornou výhodu: může být týdny (trochu přeháním
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Kdysi jsem se Sachrovi intenzivně věnoval - ne kvůli korpusu (to je brnkačka), ale snažil jsem se přiblížit originál čokopolevě (oni to zovou glazůrou): 2x jsem ho koupil při cestě přes Vídeň a 2x jsem si ho naschvál nechal dovézt (dřevěné obaly mám do teď
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
No, možná je to v kvalitě čokolády a kakaa, či v nějakém grifu který mi uniká...
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
19. 2. 2021 09:40
casino: Taky jsem o tom přemýšlela, něco jako mandlová čokoláda , to by sice nebylo "Sacher", ale mohlo vylepšit korpus.
19. 2. 2021 07:08
hospodyne: není, já mám ráda vyšší dorty, nikoliv široké placky
ale hlavně je třeba si uvědomit, že toto není nadýchané piškotové těsto, které má vysoký objem
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
19. 2. 2021 07:06
Veronika.Hrozna: rozumím, nepokazíte, nebojte
mandle tady nemají zásadní chuťový význam, chuťově tam cítit jsou ,,na ocásku", ale hlavně pomáhají zvláčnit korpus
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
18. 2. 2021 23:45
hospodyne: Tak bych to tipovala spíš na 5- 6 vajec
18. 2. 2021 23:43
"Sachrův dort podle Mišky Kuličky"
"50 g mletých mandlí"
MiskaKulicka:
Vsadím gatě, že ať už na uvedenou dávku dáte nebo nedáte 50 g mletých mandlí, tak po upečení korpusu stejně nic nepoznáte![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Použití mandlí by mělo senzorický význam snad jen v případě, že by byly NASEKANÉ: chuťově se v aromatické čokohmotě sice neprosadí, ale zato by kousky mohly být přínosem svou "chrumkavostí"
"50 g mletých mandlí"
MiskaKulicka:
Vsadím gatě, že ať už na uvedenou dávku dáte nebo nedáte 50 g mletých mandlí, tak po upečení korpusu stejně nic nepoznáte
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Použití mandlí by mělo senzorický význam snad jen v případě, že by byly NASEKANÉ: chuťově se v aromatické čokohmotě sice neprosadí, ale zato by kousky mohly být přínosem svou "chrumkavostí"
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
18. 2. 2021 22:58
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
18. 2. 2021 22:02
MiskaKulicka: Proto jsem se ptala, opečené změní tu výslednou chuť, abych to nepokazila. Na Sachr totiž v blízké době, přijde řada.
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
18. 2. 2021 21:57
Veronika.Hrozna: já kupuji už hotovou mandlovou mouku. Není třeba je opékat, ale mají potom lepší chuť
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
18. 2. 2021 21:55
Mandle opečené, nebo jen oloupané umlít ?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 5 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 8 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Tesale uvařila před 1 hodinou
Hromádky od paní Zdeničky
Tesale uvařil před 1 hodinou
Moravský králík
Gottfried uvařil před 1 hodinou
Modelované květiny z cukrové modelovací hmoty
Ajkapribyl uvařila před 1 hodinou
Domácí bramboračka
radekfiala uvařil před 2 hodinami
Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky
baghira.cz uvařila před 5 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Monica19 uvařila před 6 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Sirenis uvařila před 7 hodinami
Zdravý makový koláč
pavca71 uvařila před 7 hodinami
Pudinková buchta II
jirka__oficialni uvařil před 7 hodinami
Další recepty
Suroviny: máslo, cukr moučkový, cukr krystal, vejce, čokoláda, mouka hladká, mouka polohrubá, mandle mleté, kypřící prášek, meruňky, cukr krupice, voda, smetana ke šlehání, čokoláda hořká
Sachrův dort podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2L6K
11 názorů