Rajská omáčka jakou máme rádi
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 303 kJ / 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,48 g |
Tuky | 29,43 g |
Vláknina | 8,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 118,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V létě dávám zralá rajčata ze zahrádky - z marketu jsem ani nezkoušela. Babička dávala ještě kořenovou zeleninu, já nedávám, vařila se ve vývaru. Mám ráda vůni koření a chuť rajčat tak dávám vše podle své chuti. Rádi máme také hustou, tmavou a sladkou. Vařím ji tak nejméně 55 let, recept jsem si nevymyslela, ani nevím odkud přesně pochází.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 5. 2023 11:01
Anna Kocikova: Děkuji, já ji miluji a děti když byly malé také, dnes už o ni moc nestojí, syn jen s knedlíkem a já s dcerami s těstovinou, zeti to nemají rádi vůbec (neochutnali), Rajčátka už mám zasázená tak zase budu dělat kečup, protlak i džem , ta chuť se nedá nikde koupit. Měj se skvěle
25. 5. 2023 10:13
Maruško,děláš chutěNení nad rajskou z čerstvých rajčatAle to si musíme počkat až do léta(z marketu mají i v létě vodovou chuť)Skořici a hřebíček přidávám i do domácího kečupu i raj. šťávy,máme to moc rádi.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 40 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 58 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Přebytek rajčat ze zahrady zpracujeme na protlak. Oceníme ho při vaření rajských omáček nebo polévek
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: maso hovězí, vývar masový, cibule, máslo, olej, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, skořice, koření hřebíček, cukr, protlak rajčatový, ocet, sůl, jíška
Rajská omáčka jakou máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpV18
2 názory