Nadýchané a hned měkké perníčky
O Vánocích nesmí chybět snad všemi oblíbené, medem provoněné perníčky. Ty, připravené podle tohoto receptu, budou krásně nadýchané a hned měkké. Navíc do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit celou vaši rodinu.
Suroviny pro 4 plechy
4 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 11 809 kJ / 2 823 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,01 g |
Tuky | 71,20 g |
Vláknina | 12,15 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 352 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 470,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Žloutkem potírám před pečením, protože mám malé dítě tak z důvodu úplné bezpečnosti.
Je ale samozřejmě možné a správné potírat horké perníčky hned po upečení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2023 11:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 1 hodinou
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 2 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 10 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sirup z rýmovníku
Zetkova uvařila před 15 minutami
Čočka na kyselo
ROCKANKAAA@centrum.cz uvařila před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 11 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 11 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 13 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 14 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 14 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 16 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 16 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
Rozvalování těsta na cukroví snadno a jednoduše: Jak na to? Video vám napoví
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, med, prášek do pečiva, koření do perníku, máslo, vejce, žloutek, voda
Nadýchané a hned měkké perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK2X
1 názor