Italský čokoládový koláč s mandlemi
Hříšně dobrý po čokoládě, lahodný po másle, vhodný i pro bezlepkáře. Takový je koláč pocházející ze slunné Itálie. Je zcela bez mouky, tu totiž nahradí její mandlová verze. Kombinace chutí čokolády a ořechů je prostě neodolatelná.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 16 037 kJ / 3 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,26 g |
Tuky | 262,21 g |
Vláknina | 34,04 g |
Cholesterol | 736 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 279,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Torta caprese je italský koláč bez mouky vyrobený z čokolády a mandlí nebo lískových oříšků. Dort pojmenovaný podle ostrova Capri, ze kterého pochází, je široce známý a oblíbený zejména v nedaleké Neapoli v Itálii.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2024 18:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 6 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 9 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 27 minutami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 1 hodinou
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 2 hodinami
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Suroviny: máslo, čokoláda 80%, cukr moučkový, med, mouka mandlová, kakao, prášek do pečiva, žloutek, bílek, cukr krupice, lupínky mandlové, mandle mleté
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQ05
1 názor