Italský bílkový sníh má specifický způsob přípravy za použití cukrového rozvaru
Šlehané bílky jsou úžasnou surovinou, se kterou se dá dobře pracovat hlavně ve sladkém pečení. V mnoha případech nahradí sníh šlehačku, plní se jím kremrole, připravují se indiánky nebo lehké ovocné pěny.
Italský sníh, merinque, šlehačka - pod tímto názvem se skrývá nadýchaná bílá hmota ze šlehaných bílků, cukru a vody. Hlavní rozdíl mezi italským, francouzským a švýcarským sněhem je ve způsobu jeho zpracování a následném použití.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit italský merinque
Počítáme s dvojnásobným množstvím cukru proti bílkům:
- 150 g čistých bílků (u domácích vajíček použijeme týden staré bílky)
- 300 g krupicového cukru
- 60 ml vody na rozvar
Dvě třetiny cukru (200 g) svaříme s vodou na tzv. očko. Mezitím ušleháme bílky se zbylou třetinou cukru na pevnou pěnu. Jakmile je rozvar dostatečně hustý, nalijeme ho pomalým pramínkem do směsi a stále šleháme, dokud není sníh vlažný a pevný.
Italský sníh využijeme při přípravě indiánků, makronek, pusinek, krémů na dorty, i do pohárů, k plnění zákusků a v mnoha dalších receptech.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno 14. 6. 2024 13:56
Přečtěte si Zobrazit více
Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí
Sladká sněhová nadílka: Co je vlastně meringue a jak se liší italská od francouzské a švýcarské?
Čeká vaše děti důležitý den? Do přípravy můžete zapojit podzim i pěkně zralá jablíčka
Komentáře