Kysané zelí nesmí chybět v žádné domácnosti - nejlepší recepty
Kdo nemá rád kyselé, toho asi nepřesvědčíme, ale pokud tuto chuť zvládáte bez problému, pak si klidně dopřejte jednu malou misku kysaného zelí každý den! Tato zázračná pochoutka totiž díky procesu fermentace funguje jako přírodní probiotikum. A probiotika, jak známo, dělají dobře našemu zažívání a starají se o pohodové prostředí v našich střevech.
Blahodárné účinky kysaného zelí znaly už naše babičky a holdují jim i ve světě. Možná nejpopulárnější je kysané zelí v Koreji, kde jej míchají s mkrví, dochucují ostrým kořením a výsledku říkají kimchi. Tuto chuťovku Korejci považují téměř za národní poklad a je nedílnou součástí asijské kuchyně obecně. Víte, že si kimchi můžete snadno vyrobit i doma? Ostatně stejně jako kysané zelí. Rozhodně to doporučujeme!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 10 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Encyklopedie českých jablek: Které odrůdy jsou nejlepší na štrúdl, ze kterých je parádní salát a které nejvíce chutnají dětem
Exotické ovoce, které vyhnalo Adama a Evu z ráje: Proč jíst granátové jablko?
Tahák do restaurace: Zapomeňte na gnoči i lundžo a naučte se objednávat správně