Láká vás pěstování vlastní zeleniny, ovoce či květin? Co všechno může zdobit vaši zahradu?
Pěstování zeleniny, ovoce a květin je skvělým způsobem, jak si zvelebit zahrádku či balkon a mít přísun kvalitních a chutných surovin. Pokud jste se pěstování obávali, tak nemáte důvod. S našimi radami, tipy a vychytávkami zvládne pěstování od A do Z i začátečník.
Co se dozvíte v seriálu "Pěstování"?
Seriál "Pěstování" je především o tom:
- co pěstovat,
- jak pěstovat,
- jak předejít různým neduhům,
- jak a kdy sklízet.
Pěstování zeleniny je nejoblíbenější
Na prvním místě v pěstování je zelenina, poté ovoce, bylinky a různé květiny.
- Co se týče zeleniny, nejvíce se pěstuje rajčat, paprik, okurek, brambor, cibule, česneku a také cuket a dýní. Tyto druhy lze totiž vypěstovat poměrně snadno. Nasadit si ale můžete třeba i květák, meloun, kukuřici či červenou řepu.
- Z ovoce jsou nejoblíbenější jahody, rybíz, angrešt, maliny, ostružiny či kanadské borůvky. Z ovocných stromů poté jablka, hrušky, švestky nebo třešně.
- Bylinky nesmí na zahradě chybět. Základními bylinkami jsou pažitka, libeček, petržel a máta, dále pak oregano, majoránka či třeba bobkový list.
- Mezi pěstované květiny patří levandule, hortenzie, tulipány, třapatky atd.
Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 2 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 3 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 4 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 11 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bao buns aneb Kynuté čínské „knedlíky“ s pikantní grilovanou panenkou. Plní se až po uvaření a těsto se předtím potírá olejem
Frankfurtská polévka s fazolemi: Důležitý je kvalitní párek a díky fazolím bude tradiční přesnídávková polévka ještě vydatnější
Jak nejlépe skladovat jahody: Když použijeme fígl se zavařovací sklenicí, vydrží jahody v lednici až tři týdny