Zmrzlina je ideálním sladkým a osvěžujícím dezertem do teplého letního počasí
Zmrzlina je obzvlášť oblíbená během letních měsíců, kdy slouží jako vynikající způsob, jak se ochladit a osvěžit. Mnoho lidí si zmrzlinu užívá na poutích, ve venkovních kavárnách nebo prostě doma na terase. Jste tým kopečková, nebo točená zmrzlina?
Nejoblíbenější druhy zmrzliny
Co se týče zmrzliny, každý má svou oblíbenou, kterou si dává vždycky.
-
Vanilková a čokoládová zmrzlina: Klasické zmrzliny s příchutí vanilky a čokolády jsou oblíbené samy o sobě nebo jako doplněk k dezertům.
-
Ovocná zmrzlina: Vyráběná z čerstvého ovoce, často obsahuje kousky ovoce pro texturu a chutě. Oblíbená je jahodová, citronová či borůvková.
-
Oříšková zmrzlina: Vyráběna s přídavkem různých druhů oříšků, jako jsou lískové oříšky, mandle nebo vlašské ořechy.
-
Zmrzlina podle sladkostí: Oblíbená je zmrzlina s příchutí oblíbených sladkostí, jako jsou například Snickers, Kinder, Kitkat či Oreo sušenky.
-
Ostatní: Mezi další oblíbené zmrzliny patří třeba jogurtová, kávová, mátová či zmrzlina s vaječným likérem nebo se slaným karamelem.
Sorbet vs. smetanová zmrzlina
Rozdílem ve zmrzlinách nejsou jenom příchutě, ale také to, z jakých surovin je vyroben jejich základ. Většina zmrzlin je totiž vyrobeno z mléka nebo smetany, ale můžete si vychutnat také čistě ovocné zmrzliny, které se nazývají sorbet. V každém případě si ji v obou variantách můžete snadno vyrobit i doma. Stačí vám oblíbené suroviny, mixér a mrazák.
Den kávové zmrzliny
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 4 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 7 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské vopelky s povidlovou náplní se opékají nasucho. Krásně vláčné zůstanou díky potření sádlem ihned po upečení
Worcestrová omáčka vznikla omylem jako zapomenutá surovina ve sklepě. Dnes skvěle dochutí maso a pomůže i při kocovině
Jedlík testuje nejbizarnější kuchyně: Italský Casu marzu je sýr jen pro odvážné