Zmrzlinové kornoutky využijete i jinak než jen k servírování zmrzliny. Máme pro vás zajímavé tipy
Čekáte návštěvu s dětmi a chcete je překvapit něčím originálním? Co k tomu využít zmrzlinové kornouty? Zkuste je v cukrárně vyloudit na prodavačce a pokud se to podaří, ukážeme vám pár tipů, jak je dále využít.
Zmrzlinové kornouty jsou skvělé na naplnění nejen zmrzlinou, ale i krémem nebo ovocným salátem. Vyrábějí se podomácku s pomocí oplatkovače nebo vaflovače a speciálního kopyta na tvarování. Pokud takové věci nemáte, nebo nejste dost odvážní, abyste výrobu zvládli, sežeňte si kornoutky v cukrárně nebo na internetu.
Mohlo by vás zajímat
Využití suchých kornoutků
K jejich naplnění je potřeba použít takové suroviny, které se nevsáknou do křehkého kornoutku, mohl by se totiž rozmočit a rozpadnout.
- Nejvhodnější k naplnění kornoutu je domácí zmrzlina, kterou připravíme předem do mrazničky a servírujeme pokapanou sirupem nebo čokoládou. Stejně dobře však poslouží i zmrzlina koupená. Ozdobíme oříšky nebo kousky čerstvého ovoce a lístečkem meduňky.
- Šlehaný tvaroh s kysanou smetanou a s kousky ovoce je zdravější variantou smetanových krémů. Plníme do kornoutků a zdobíme stejně jako zmrzlinu. Je to vynikající svačinka pro děti, kterým se v létě nechce moc jíst.
Kornoutky vylité čokoládou
Čokoláda zabrání rozmáčení kornoutků. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, nalijeme do kornoutků a nakláníme je tak, aby se čokoláda stejnoměrně rozlila. Necháme ztuhnout v lednici.
- Chceme-li vložit do kornoutů ovocný salát, necháme ovoce chvíli odležet a šťávu vypijeme. Ozdobíme šlehačkou, meduňkou.
- Jednou z výborných náplní kornoutků je smetanový krém se želatinovým ztužovačem. Krém připravíme podle návodu na obalu a smícháme s kousky čerstvého ovoce. Pokud přidáme i šťávu, musíme ubrat tekuté přísady. Směs nalijeme do kornoutků, postavených ve sklenici a dáme okamžitě do lednice ztuhnout. Zdobíme kopečkem šlehačky, čerstvým ovocem, čokoládou a cukrářským zdobením.
Jiné využití kornoutků
Kornoutky nemusíme plnit jen sladkými náplněmi, využít jdou i jinak.
- Kornoutky můžeme naplnit i zeleninovými saláty s majonézou (saláty se zálivkou by je mohly rozmočit) nebo pěnami se šunkou, zeleninou a čerstvými bylinkami.
- Drobné sladkosti a bonbóny (např. lentilky) udělají dětem velkou radost, darujeme-li je v kornoutku, zabaleného do celofánu s mašličkou.
- Naplníme-li kornoutky drobným pečivem, nepečenými kuličkami nebo pralinkami, a zabalíme do sáčku s mašlí, vyrobíme originální dárkové balení pro maminku, přítelkyni nebo i paní učitelku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 23 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit Míša pohár. Dezert do skleničky s chutí slavných řezů zvládnete během několika minut
Čím plnit palačinky naslano? Vyzkoušejte je se sýrem, zeleninou či masem. Výsledek vás nadchne
Křupavé vánoční oplatky původně chránily domov. Dnes si je můžete upéct podle receptu z roku 1750 a přenést se tak do historie
Komentáře