Jak dlouho nechat odležet těsto na palačinky? Po usmažení budou chutnat dokonale
Palačinky jsou velmi chutné, a to nejen na sladko, ale můžete je podávat i ve slané verzi. Jejich základem je dobře připravené těsto, které se netrhá a je po upečení pružné a tenké. Jeden z fíglů, aby se vám těsto správně povedlo, spočívá v odležení těsta před samotným smažením.
Palačinky patří již po generace mezi nejoblíbenější sladká jídla, která mají rády nejen děti, ale i dospělí. Jejich kouzlo spočívá v možnosti naplnit si je podle své chuti a fantazie. Nejedná se o typicky české jídlo, právě naopak, pochutnat si na nich můžete na různých místech světa.
Jak dlouho nechat těsto odležet
Palačinky jsou žádané nejen díky své lahodné chuti, ale také kvůli snadné přípravě a malému počtu ingrediencí, které navíc máte obvykle doma po ruce. Na jejich přípravu vám bohatě postačí hladká mouka, vejce a mléko.
- Aby byl výsledek dokonalý, nechte těsto na palačinky odležet, a to alespoň půl hodiny. Zbavíte se tím moučné chuti a zároveň bude mít lepek čas trochu nabobtnat. Palačinky se díky tomu nebudou tolik trhat a budou se vám lépe otáčet.
- Pokud si chcete palačinky usmažit ráno k snídani, můžete těsto nachystat už večer a nechat ho přes noc odležet v lednici.
Pokud máte chuť vyzkoušet něco nového, inspirujte se naším videoreceptem na trochu jiné palačinky. Jejich zvláštností je nejenom zakysaná smetana v základu těsta, ale také přidání perlivé minerální vody. Díky ní bude těsto krásně nadýchané.
Jaké palačinky máte nejraději vy? Budeme rádi, když nám své favority napíšete do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zahustit těsto na palačinky. Stačí použít osvědčený recept a palačinky se vždy povedou
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře