Jak poznat správně upečený moučník pomocí špejle? Videonávod vám ukáže, jak na to
V receptu je uvedený přesný čas pečení moučníku, ale ten váš je po vytažení nedopečený nebo naopak připálený? Vzhledem k tomu, že každá trouba peče trochu jinak, můžete vyzkoušet trik pomocí špejle, díky kterému bude moučník dokonale upečený.
Jednoduchou vychytávku vám předvedeme na příkladu pečení bábovky - bezpochyby nejoblíbenějšího českého moučníku ze všech. Jak tedy poznat, že je bábovka perfektně upečená? Čas pečení v receptu nemusí být směrodatný, protože každá trouba peče jinak. Stačí vám ale pouhá špejle, díky které poznáte, zda si bábovka zaslouží ještě chvíli, nebo už přišel její čas.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak poznat správně upečenou bábovku pomocí špejle?
Správně upečenou bábovku poznáte podle špejle velmi snadno.
- Jakmile se vám bude zdát povrch bábovky upečený, (po)vytáhněte ji a píchněte do ní špejlí.
- Pokud na špejli zůstane nalepené těsto nebo je ještě viditelně tekuté, vložte bábovku zpět.
- Po chvíli bábovku opět vytáhněte a píchněte do ní znovu. Jakmile bude špejle čistá, máte hotovo.
Tento trik funguje na všechny druhy bábovek
Bábovek je nepřeberné množství, ale vždy je potřeba počítat s dobou pečení 45–60 minut. Ať už tedy zvolíte jednoduchou hrníčkovou, jemnou třenou, šťavnatou tvarohovou, nadýchanou šlehačkovou, netradiční kynutou či třeba zdravější banánovou, vždy si můžete být jistí, že tento trik funguje.
To, co funguje u bábovek, samozřejmě platí i pro další moučníky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 4 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 5 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 13 hodinami
Komentáře