Jak připravit kopřivový čaj. Dobře chutná z čerstvých i sušených kopřiv
Čaj z kopřivy má mnoho pozitivních vlivů na náš organismus. Používá se při zánětech močových cest, při menstruačních bolestech či na udržení správné hladiny cukru v krvi. Ale má řadu dalších přínosů pro naše tělo. Připravujeme ho z čerstvých i sušených kopřivových listů.
Příprava kopřivového čaje
Čaj připravíme ze sušených nebo z čerstvých kopřivových listů. Hrst listů zalijeme vařící vodou a necháme přibližně 15 minut louhovat, poté slijeme. Při delším louhování by čaj zhořkl. Čaj si podle chuti dosladíme medem nebo dochutíme citrónem, a popíjíme ho teplý nebo vlažný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Další nápoje z kopřivy
Pokud uvažujeme nad dalším využitím kopřivy do nápojů, pak můžeme zkusit zelený nápoj nebo kopřivový sirup. Příprava kopřivového sirupu je obdobná jako příprava známého bezového sirupu. Jak na to, nám názorně poradí následující video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 10 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit zelený nápoj, plný živin a vitamínů. Jednoduchý recept z jarních bylinek a svěžích zeleninových natí
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře