Jak připravit nadýchané lívance. Máme více možností, jak je udělat jemné a kypré
Nadýchané sladké lívance zdobíme na talíři krásně barevným čerstvým ovocem, lžičkou marmelády, javorovým nebo datlovým sirupem, kopečkem jogurtu či zakysané smetany. Jejich konečná úprava záleží na naší fantazii a možností máme mnoho. Stejně tak si můžeme vybrat, jak připravíme těsto a čím ho nakypříme.
Nejlepší lívance
Sladké lívance jsou nejlepší jemné a kypré. Máme více možností, jak těsto připravit a čím ho nakypřit. Kyprosti bez dlouhého čekání dosáhneme při použití sněhu, který do těsta přidáme. Máme-li elektrický šlehač, půjde nám šlehání sněhu rychle.
Mohlo by vás zajímat
Lívance kypřené práškem do pečiva
Další a často používanou možností je přidat do těsta na lívance kypřící prášek do pečiva. O kyprost se prášek postará a hlavně - příprava je velmi rychlá i jednoduchá. Jen pokud přidáme jemné ovesné vločky, musíme počítat 20 minut navíc na jejich odležení před pečením lívanců - jinak by zůstaly tuhé.
Lívance kypřené droždím
Pokud nespěcháme, použijeme na zadělání lívancového těsta droždí. Nejprve si připravíme kvásek, ke kterému doplníme další suroviny. Upečené lívance z kynutého těsta budou mít příjemnou konzistenci a nejspíš nám připomenou lívance od babičky.
Lívance kypřené žitným kváskem
Naopak nejvíce času budeme potřebovat na vykynutí kváskového těsta při použití žitného kvásku. V receptáři máme zajímavé recepty i na tento způsob přípravy lívanců, do některých je použita špaldová a celozrnná mouka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 51 minutami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 22 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Tvarohové syrniki neobsahují téměř žádnou mouku. S těmito lívanci můžete hřešit klidně každý den
Komentáře