Jak strouhat sýr? Vyzkoušejte 3 jednoduché tipy pro snadnější strouhání
Strouhaný sýr má v naší kuchyni celou řadu využití. Sypeme jím těstoviny, rizota a zapékaná jídla. Uplatní se při zdobení jídel teplé i studené kuchyně, je výborný do pomazánek i k posypání namazaného pečiva. Všechny pokrmy vylepší a chuťově příjemně obohatí.
Na strouhání používáme různé druhý tvrdých sýrů, nejčastěji eidam, goudu nebo ementál. Pokud máme kvalitní struhadlo, je strouhání záležitostí krátké chvilky. Můžeme si koupit předem nastrouhaný sýr, jeho cena je ale vyšší a chuť není tak dobrá, jako u čerstvě nastrouhaného.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak strouhat sýr na struhadle
Máme pro vás dva tipy, které vám tuto činnost usnadní.
- Břity struhadla před strouháním nejprve potřeme olejem (slunečnicovým nebo olivovým). Potíráme vnitřní i vnější stranu struhadla a na pomoc si vezmeme mašlovačku. Díky tomu se sýr na struhadlo nelepí a zachová si pevnost i pěkný vzhled.
- Některé tvrdší sýry jsou mazlavé a při strouhání se snadno drolí. Předejdeme tomu, když sýr vložíme před strouháním asi na půl hodiny do mrazničky.
- Do mrazničky můžeme na chvíli vložit i struhadlo, strouhání pak půjde mnohem lépe.
Přebytek strouhaného sýra lze snadno zmrazit a uchovat na příště. Uplatnění strouhaných sýrů je velmi široké.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 30 minutami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 1 hodinou
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 8 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře