Rizoto je synonymem pro snadné, levné a rychlé jídlo. Doveďte ho k dokonalosti
Když Italové chystají jeden ze svých národních pokrmů – rizoto –, dodržují téměř neměnný postup: Rýži vaří na másle nebo oleji, přidávají bílé víno a nastrouhaný sýr. U nás se při výrobě rizota fantazii meze téměř nekladou, pod pojmem rizoto rozumíme směs rýže, zeleniny a masa, případně dalších surovin.
Klasické rizoto a tipy na neobvyklá rizota
S tradičním rizotem jsme se snad všichni setkali už ve školce nebo ve škole. Na podzim můžete rizoto ozvláštnit houbami, zajímavá je také variace se špenátem. Kromě mletého nebo kuřecího masa lze do rýže vmíchat třeba krevety nebo vepřový gyros.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Královské Vánoce: Karel III. s rodinou si k večeři dají mořské plody, ale pochutnají si i na bramborové kaši ze zbytků
Výborná drobenka na koláče: Můžeme si ji připravit klasicky, nebo z ovesných vloček, kokosu, perníku i ze sušenek
Samosběry 2021: Udělejte si výlet a vlastnoručně si nasbírejte hrášek, maliny či třešně