Jak udělat domácí skořicový cukr? Ve sladké kuchyni má důležitou roli
Skořice je kůra tropických stromů, skořicovníků. Má sladkou, jedinečně kořeněnou chuť a silně aromatickou vůni - protože chuť k jídlu a trávení skvěle podporuje, je součástí mnoha pokrmů a moučníků.
Skořicový cukr je nezbytný k posypání krupicové kaše, sladkých knedlíků, těstovin, jablečných šrúdlů, perníků, lívanců nebo povidlových koláčů. V likérech, kořeněných vínech a horkých džusech se projeví chuť a vůně skořice velmi výrazně.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit domácí skořicový cukr
Máme 2 možnosti, jak si ho doma vyrobit:
- Pokud nám nestačí hotový skořicový cukr v sáčku, pomůžeme si tak, že koupenou mletou skořici smícháme s krupicovým cukrem.
- 2–3 kousky skořice umeleme nebo v robotu nastrouháme najemno, prosejeme přes sítko a jemnou drť smícháme s krupicovým cukrem.
Podívejte se na naše video, jak se připravuje krupicová kaše a věříme, že se v myšlenkách vrátíte zpět do svého dětství:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 51 minutami
Citrusový džem
Přidáno před 4 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat domácí tvaroh. Oblíbené recepty nám poradí s jeho přípravou v domácích podmínkách
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Komentáře