Kalendář – středa, 1. listopadu – Den skořice
Den skořice
Den skořice si připomínáme každoročně 1. listopadu. Dopřát si ji však můžeme každý den, má totiž příznivý vliv na trávení a imunitu. Vůně tohoto aromatického koření se pojí s podzimem a zimou. Zcela neodmyslitelně patří k adventu. Bývá kupříkladu nezbytnou složkou mnoha horkých nápojů.
Skořice je známá už od starověku. Rozeznáváme dva druhy skořice – cejlonskou a čínskou. Pravá je pouze ta ze Srí Lanky, tedy cejlonská. Po usušení tvoří kůra cejlonské skořice charakteristické tenké svitky. Čínská, na kterou často narazíte v obchodech, je pouze její náhražkou.
Adventní čas neslouží jen k šílenému honu na dárky. Čtyři týdny před Vánoci hospodyňky vždy využívaly k tomu, aby napekly cukroví. To totiž k vánočním svátkům patří. Existuje nepřeberné množství…

Skořice skvěle voní, skvěle chutná a je zdravá
Toto koření má mnoho pozitivních zdravotních účinků na lidský organismus, posiluje imunitní systém, což je zvláště dobré s nástupem chladných dnů. Kromě toho skvěle voní a dodává příslušným pokrmům nezaměnitelnou nasládlou chuť. Skořicí lze vylepšit celou řadu pokrmů – sladkých i slaných. Zdaleka by neměla být součástí jen vánočního jídelníčku.
Tradičně patří k jablkům, skořici můžeme nasypat třeba na jablka ve štrúdlu. Ve skořicovém cukru je možné obalovat smažená jablka v těstíčku. Bez skořice si lze jen stěží představit mnoho horkých nápojů, třeba svařák nebo punč. Hodí se též do horké čokolády. Vyhlášení jsou skořicoví šneci neboli Kanellbular, což je jeden z největších švédských vynálezů. Vyzkoušet je můžete podle našeho receptu. Voňavým a křehkým rolkám rozhodně nikdo neodolá.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den skořice?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Národní den
Den octa
Světový den
Světový den veganství
Mezinárodní den
Mezinárodní den stoutu (tmavého piva)
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pomazánka z ementálu s jablky
Přidáno před 11 hodinami

Zapečené brambory s uzeninou, pórkem a kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami

Čokoládový krém á la termix
Přidáno před 17 hodinami

Makovky lepší než z obchodu k pivu, vínu či televizi
Přidáno před 19 hodinami

Sladké trubičky pečené v toastovači
Přidáno před 20 hodinami

Houbový kuba LFR
Přidáno 3. 2. 2023 19:34