Jak uvařit chutný špenát z kopřiv. Příprava tradičního pokrmu z mladých listů planě rostoucí byliny
Na jaře je příroda plná planě rostoucích bylin, které bychom rádi zužitkovali v kuchyni. Jednou z nejoblíbenějších je obyčejná kopřiva, které si ceníme na přípravu čajů a sirupů. Můžeme z ní uvařit kopřivový špenát. Osvědčené recepty nám poradí s postupem.
Kopřivy kolem nás
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit chutný špenát
Nejprve nasbíráme dostatečné množství kopřiv. Když si nasadíme rukavice, půjde to rychle. Nejchutnější jsou mladé listy, tuhé stopky netrháme. Doma je dobře opláchneme a poté v hrnci spaříme vodou. Kopřivy výrazně zmenší objem a zbaví se výrazné chuti. Můžeme je dokonce krátce povařit, pak bude chuť ještě lepší. Vodu z kopřiv již do špenátu nepoužíváme. Raději ji zužitkujeme jiným způsobem - třeba na opláchnutí vlasů nebo jako hnojivo k rostlinám, samozřejmě až po vychladnutí.
Jak špenát zahustit a dochutit
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře
6. 5. 2022 22:50