Jak připravit osvěžující letní chuťovku z hroznového vína? Podívejte se na video
Je horký letní den a vy jste dostali chuť na něco sladkého, ale zároveň osvěžujícího? Pak musíte vyzkoušet skvělou chuťovku z hroznového vína. Pochutnáte si, ale zároveň se nemusíte bát o svoji linii.
Hroznové víno je oblíbeným ovocem nejen v letních dnech. Je krásně sladké a vychlazené z lednice taky parádně osvěžující. Díky jednoduchému návodu si ho však můžete ještě vylepšit a vychutnat si sladkou pochoutku bez obav o svoji linii. Jak si připravit perfektně svěží letní chuťovku?
- Připravte si trs hroznového vína (zda zvolíte bílé, růžové či tmavé, to je na vás). Jednotlivé kuličky odtrhněte, důkladně omyjte a usušte.
- Vymačkejte šťávu z jedné limetky nebo citronu a hroznové víno v ní promíchejte.
- Do uzavíratelné misky nasypte cukr (kokosový, třtinový či klasický), případně sypké sladidlo a smíchejte s kuličkami hroznového vína.
- Následně jednotlivé kuličky vyjměte, přendejte do čisté uzavíratelné misky a dejte alespoň na hodinu zamrazit.
@lepsija_ Na léto úplně top tohle 🤫🤫 #fyp #fy #protebe #foryou #foryoupage #jidlo #vareni #recepty #fitrecepty #snack #healthysnack #sourgrapes ♬ Sure Thing (sped up) - Miguel
Zmrazené hrozny se perfektně hodí i do drinků
Zmrazené hroznové víno je skvělou chuťovkou, ale perfektně se hodí i do různých drinků. Nejlépe vynikne jeho chuť ve vínu, vinném střiku, sektu, šampaňském či proseccu. Koneckonců, jakékoliv šumivé víno můžete použít místo limetkové šťávy a přímo v něm kuličky hroznového vína obalit.
Mohlo by vás zajímat
Skvělou osvěžující pochoutku můžete vytvořit i z jiného druhu ovoce. Vynikající jsou například třešně či borůvky, ale vyzkoušet to můžete třeba i s jahodami.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Květákový steak
Přidáno před 8 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 11 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 16 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 17 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Farmu založili na odpadu z lesa. Dnes pěstují delikátní houby a dodávají je do obchodů i špičkových restaurací
Jak uchovat lístky máty, aby byly jako čerstvé. Jsou skvělé do osvěžujících nápojů pro horké dny
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Komentáře