Poradíme, jak snadno vyrobit domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Stačí několik málo ingrediencí a správný postup
Na domácí zmrzlinu, u které si můžeme pohlídat složení, nepotřebujeme speciální přístroj. Stačí mrazák a správný postup.
Mrazák bývá součástí i malé ledničky, takže pak už potřebujete jen nějakou nádobu vhodnou k mražení. Šikovné jsou kelímky nebo vaničky z pevnějšího plastu s víčkem.
Jak na domácí zmrzlinu
Směs na zmrzlinu můžete vyrobit klasicky ze smetany, žloutků, ochucení (kakao, káva, čokoláda, vanilka, ovocný protlak atd.) a cukru - recepty najdete na našich stránkách. Nalijte směs do misky, vložte do mrazáku a každou zhruba hodinu promíchejte, aby se ve směsi netvořily ledové krystaly.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Až bude mít zmrzlina požadovanou konzistenci, můžete ji nechat zcela zmrznout. Před podáváním ale musíte zmrzlinu zase nechat trochu povolit, aby šla porcovat.
Nejrychlejší zmrzlina je ze zmrzlého ovoce, rozmixovaného s vychlazenou smetanou a cukrem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Komentáře