Burgery, hot-dogy a hranolky: Duše americké kuchyně je vydatná a fritovaná

Americká kuchyně si získala pověst nezdravého způsobu stravování. Podíl viny na tom jistě mají řetězce fast foodů, protože většina těch nejslavnějších, například McDonald’s nebo KFC, pocházejí právě z USA. Ale typická jídla americké kuchyně lze připravit i zdravě a kvalitně.

Třeba takové hot dogy; my Češi přece milujeme párky v rohlíku! Američané je dovedli k dokonalosti tím, že k nim přidali kysané zelí, křupavou cibulku a nakládané okurky. Pokud použijete kvalitní párek od řezníka a dobrou bulku z pekárny, vykouzlíte perfektní jídlo jako z amerického filmu! Totéž platí o hamburgerech. Jejich základem je kvalitní hovězí maso, a pak už je jen na vás, jakými omáčkami a přísadami je v žemli doplníte a dochutíte.

Oblíbenou přílohou Američanů jsou fritované hranolky. Za velkou louží běžně jedí také sendviče vyrobené z toastového chleba a například českou Šumavu vlastně vůbec neznají. Typické pro americkou kuchyni jsou kotlety a steaky, svátečním druhem masa je pro ně krocan nebo krůta – tuto drůběž připravují na Den díkůvzdání i na Vánoce. Oblíbeným moučníkem Američanů jsou ovocné koláče, které pečou nejčastěji v kulatých formách s vlnitým okrajem.

Předchozí 1 2 3 4 6 8 10